Thinkstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Heesen Yachts schuldig aan dood van lasser Jack: Osse scheepsbouwer moet regels aanpassen

DEN BOSCH/OSS - Het vonnis van de rechtbank is keihard en ondubbelzinnig. De Osse scheepsbouwer Heesen Yachts is schuldig aan de dood van lasser Jack de Wit. Het bedrijf heeft zeer onvoorzichtig, onachtzaam en nalatig gehandeld bij de werkomstandigheden voor een jacht in aanbouw. Het leidde tot verstikking van de Nulandse werknemer. 

 1. Hoe het schrijven van brieven resulteerde in een diamanten huwelijksjubileum

  Hoe het schrijven van brieven resulteer­de in een diamanten huwelijks­ju­bi­le­um

  OSS – Het schrijven en versturen van brieven. Dat is hoe je een relatie vroeger – zo’n zestig jaar geleden – in stand hield. Voor Udy Mayer was het zelfs een manier om het hart van Deanna Maandag voor zich te winnen. Hij trok de stoute schoenen aan en slaagde in zijn poging om van het meisje dat hij negen maanden voor zijn eerste brief ontmoette, zijn liefdespartner te maken. Later zelfs zijn vrouw. Deze week viert het koppel hun diamanten huwelijksjubileum.
 1. ‘Zonde als zo'n mooi gebiedje naar de knoppen gaat’: de keerzijde van populariteit natuurgebied bij Oss
  PREMIUM

  ‘Zonde als zo'n mooi gebiedje naar de knoppen gaat’: de keerzijde van populari­teit natuurge­bied bij Oss

  OSS - Vissers die het riet plat trappen om een visstek te creëren, wandelaars met loslopende honden, kanoërs die zich niks aantrekken van de rust in het gebied, hardlopers en tal van rotzooimakers verknallen het Ossermeer. Vogel- en natuurliefhebber Willie de Vries uit Oss hoopt op maatregelen, want anders gaat het mooie Ossermeer volgens hem compleet naar de knoppen. IVN Oss onderschrijft zijn kritiek en deelt zijn zorgen.
 2. OM: Heesen Yachts moet veiligheidsvoorschriften aanpassen na dood lasser
  PREMIUM

  OM: Heesen Yachts moet veilig­heids­voor­schrif­ten aanpassen na dood lasser

  DEN BOSCH/OSS - ,,Ik hoop dat de dood van Jack in ieder geval tot gevolg heeft dat er in de toekomst niet nog meer gezinnen gebroken worden zoals het onze is gebroken.” De woorden die Angeline van Gogh maandag uitsprak in de rechtszaal klonken daarna stevig door in de straf die jachtenbouwer Heesen Yachts uit Oss hoorde eisen door de officier van justitie: 125.000 euro boete, aanpassing van de veiligheidsvoorschriften en publicatie van het vonnis in vakbladen voor de pleziervaart.
 1. Honderden happy stones beschilderd door Burgers' Zoo
  Play

  Honderden happy stones beschil­derd door Burgers' Zoo

 2. Motorrijder omgekomen bij aanrijding met bestelauto in Angerlo
  Play

  Motorrij­der omgekomen bij aanrijding met bestelauto in Angerlo