Volledig scherm

Hennepkwekerij in woning in Nuland

NULAND - In een woning aan de Heijcamp in Nuland is donderdag een hennepkwekerij aangetroffen. 

Bij de politie was een melding binnengekomen dat er iemand over de schutting was geklommen bij de woning en daarna het huis binnen was gegaan. Agenten troffen niemand meer aan, maar ze zagen door de ramen diverse materialen staan die worden gebruikt bij een hennepkwekerij. Op de bovenverdieping waren twee ruimtes ingericht als kwekerij. Er stonden geen planten meer, maar er waren verschillende sporen die wijzen op hennepteelt in het verleden.

In de meterkast bleek de verzegeling verbroken, wat er volgens de politie op duidt dat er met de elektriciteitsmeter is gerommeld. Dat kan brandgevaar opleveren. Ook was de watermeter verwijderd. Enexis heeft de elektriciteitsmeter weggehaald. 

De politie onderzoekt de zaak verder.

  1. Spoordrama Oss: gemeente plaatst monument, nabestaanden en slachtoffers ontvangen donaties
    VIDEO

    Spoordrama Oss: gemeente plaatst monument, nabestaan­den en slachtof­fers ontvangen donaties

    OSS - Op 20 september, precies een jaar na het spoordrama in Oss, onthult de gemeente een monument voor iedereen die een kind heeft verloren. Het gedenkteken krijgt de naam Vlinderboek en komt te staan in het Elzeneindpark, hemelsbreed ongeveer een kilometer van de spoorwegovergang waar het ongeluk met de elektrische bakfiets zich voltrok. Drie meisjes en een jongen (4, 4, 6 en 8 jaar) overleefden de aanrijding niet. Een vijfde kind en de bestuurster raakten zwaargewond.