Volledig scherm
PREMIUM
De A50 gaat de Maas over bij het vestingstadje. © BD / Peter van Huijkelom

Herman weet het zeker: met deze methode is fileleed bij Ravenstein in één klap voorbij

RAVENSTEIN - Geef hem een blik verf, een paar verkeersborden en Herman Wortelboer lost zó het fileprobleem bij Ravenstein op. Maar ondanks talloze mails, brieven en schetsen zien ze bij diensten als Rijkswaterstaat geen heil in het plan. Al zeventien jaar lang niet. 

Stel, er breekt brand uit in een volle theaterzaal. Terwijl iedereen zich een weg naar buiten baant, ontstaat voor de uitgangen een enorme chaos, een trechter. Slechts een handjevol mensen zal op tijd buiten komen. Maar wat nou als de bezoekers zich ondanks de paniek zouden opstellen in drie, vier keurige rijen voor de uitgangen? Dan is iedereen binnen de kortste keren veilig. 

  1. Spoordrama Oss: gemeente plaatst monument, nabestaanden en slachtoffers ontvangen donaties
    VIDEO

    Spoordrama Oss: gemeente plaatst monument, nabestaan­den en slachtof­fers ontvangen donaties

    OSS - Op 20 september, precies een jaar na het spoordrama in Oss, onthult de gemeente een monument voor iedereen die een kind heeft verloren. Het gedenkteken krijgt de naam Vlinderboek en komt te staan in het Elzeneindpark, hemelsbreed ongeveer een kilometer van de spoorwegovergang waar het ongeluk met de elektrische bakfiets zich voltrok. Drie meisjes en een jongen (4, 4, 6 en 8 jaar) overleefden de aanrijding niet. Een vijfde kind en de bestuurster raakten zwaargewond.