Volledig scherm
De Nederlandse Re-enactmentgroep Pontoon Group ‘40-‘45. © De Nederlandse Re-enactmentgroep Pontoon Group ‘40-‘45

Historische oorlogsboten zetten deelnemers Liberation Obstacle Run af op strand

OSS - De Liberation Obstacle Run gaat op 14 en 15 september op een spectaculaire manier van start. Vanaf de Geffense Plas zullen de deelnemers op het strand worden afgezet door Amerikaanse aanvalsboten uit de Tweede Wereldoorlog. Vanaf daar zal de run verder het terrein op gaan. De complete run staat in het teken van de bevrijding in Oss, dit jaar 75 jaar geleden.

De Nederlandse Re-enactmentgroep Pontoon Group ‘40-‘45 is tijdens de run aanwezig met deze historische Assault boten. Dit type boot werd gebruikt om rivieren en kanalen over te steken, waaronder de Rijn in maart 1945. De Liberation Obstacle Run is een initiatief van Stichting Veteranen Oss, gemeente Oss en het Sport Expertise Centrum.  

  1. Nieuw werk van Martin Jan van Mourik uit Ravenstein over Adolf en Philips van Kleef: 'Nog nooit zo trots geweest op een boek’
    PREMIUM

    Nieuw werk van Martin Jan van Mourik uit Ravenstein over Adolf en Philips van Kleef: 'Nog nooit zo trots geweest op een boek’

    RAVENSTEIN - Hij heeft een boekenplank vol geschreven. Althans, over het Nederlands recht. Maar het nieuwste boek van emeritus hoogleraar notarieel- en privaatrecht Martin Jan van Mourik (1943) uit Ravenstein heeft een geschiedkundige inhoud. ,,Ik ben nog nooit zo trots geweest op een boek. Dit verhaal was nog niet verteld, terwijl het echt verteld moet worden.”