Volledig scherm
PREMIUM
De Sint-Luciakerk in Ravenstein, de enige in barokstijl gebouwde katholieke kerk in Nederland. © Peter van Huijkelom

Hoop gloort voor dichte Luciakerk

RAVENSTEIN - De Sint-Luciakerk in Ravenstein aankopen, restaureren en dan openstellen voor toeristische en culturele activiteiten. Liefst ook voor gebedsdiensten en uitvaarten. Dit is de kern van een ambitieus, 3 miljoen euro vergend plan van het Loterijfonds Ravenstein.

De gemeente Oss, de provincie, het bisdom en de parochie praten mee over deze mogelijkheid om het belangrijkste rijksmonument van Ravenstein te redden. De kerk is dicht sinds december 2016. De parochie draaide de deur op slot omdat het plafond naar beneden dreigde te komen. Sindsdien bestaat een patstelling over herstel, betaling en een mogelijke functieverandering.

  1. Stef van den Berk (15) uit Berghem met twee gouden plakken terug van WK taekwondo: ‘Ik ben elke wedstrijd te keer gegaan’
    PREMIUM

    Stef van den Berk (15) uit Berghem met twee gouden plakken terug van WK taekwondo: ‘Ik ben elke wedstrijd te keer gegaan’

    BERGHEM - Hij had er geen rekening mee gehouden. Toch keerde Stef van den Berk met twee gouden medailles terug van het Open WK taekwondo. In het Schotse Wishaw kroonde de 15-jarige debutant uit Berghem zich tegen alle verwachtingen in in twee categorieën tot wereldkampioen. ,,Ik wilde gewoon zo goed mogelijk presteren. Dat is aardig gelukt”, zegt hij met een brede grijns op zijn gezicht.