Volledig scherm
Het terras van tHuis in Haren op een mooie zonnige dag. © tHuis in Haren

Horecazaak tHuis in Haren sluit, opvolgster serveert Pools eten

HAREN - Gasterij tHuis in Haren is bezig aan haar laatste dagen. Het echtpaar Jan van Houwelingen en Ryan de Kleijn zegt in een afscheidsbrief dat ‘het vele en lange werk niet in balans is met de opbrengst’ van de horecagelegenheid die bed&breakfast, terras en vergaderlocatie combineert. In het pand komt een nieuwe horecazaak; Klaudia Cierniak zet de formule door, maar dan onder de naam Slonsko en met een Poolse kaart. 

Van Houwelingen en De Kleijn keren met hun kinderen terug naar Oss om daar allebei een parttime baan te zoeken. Laatstgenoemde geeft desgevraagd een toelichting op de reden die gegeven wordt in de brief. ,,We kijken positief terug op dit avontuur, maar willen meer privé-tijd overhouden. Het is een keuze om anders verder te leven. We konden best een leuke boterham verdienen, maar moesten er wel heel lange dagen voor maken met z'n tweeën, dus als je het per uur bekijkt... Zakenmensen willen bijvoorbeeld al om 6 uur ontbijten. Dan begon voor ons de dag dus al. En we waren 's avonds nog tot laat bezig. Bijkomend voordeel van deze beslissing is ook dat onze kinderen van 14 jaar nu weer dichter bij school wonen.”

Het echtpaar zou na vijf jaar, als de huur van het voormalige café De Hanenberg afliep, sowieso stoppen. ,,Maar nu, na ruim drie jaar, is er al eerder een oplossing gevonden. Dit is nog fijner, omdat we ook direct de inventaris kwijt zijn.” Op zondag 21 juli begint het echtpaar aan zijn laatste dag. Hun opvolgster zal naar verwachting uiterlijk 15 augustus de deuren openen aan de Lietingstraat. 

  1. Politie laat de spierballen rollen tijdens Operatie Alfa: ‘Al zou ik het geen machtsvertoon noemen’
    PREMIUM

    Politie laat de spierbal­len rollen tijdens Operatie Alfa: ‘Al zou ik het geen machtsver­toon noemen’

    OSS - De teller van het aantal invallen in het kader van Operatie Alfa staat na ruim een week op negen. Met het rollen van de spierballen laat de politie zien het aanpakken van georganiseerde criminaliteit serieus te nemen. Volgens politiedeskundige Jaap Timmer van de Vrije Universiteit Amsterdam is het wat grootte betreft geen unieke operatie, maar wel een zeer opmerkelijke.