Volledig scherm
Het oude hoofdgebouw van Hotel Nuland gaat tegen de vlakte om plaats te maken voor nieuwbouw. © Geert Piek

Hotel Nuland maakt plaats voor Hotel Nuland

NULAND - Nadat het in 1983 al eens in de as werd gelegd na een felle brand, wordt het hoofdgebouw van Hotel Nuland - ’s-Hertogenbosch anno 2019 met de grond gelijk gemaakt door middel van sloop. Het pand maakt plaats voor moderne nieuwbouw. 

In de zomermaanden is op het parkeerterrein voor het hotel al een tijdelijk restaurant met hotelreceptie neergezet, zodat de gasten weinig merken van de grootschalige operatie.  Als de oude bebouwing is verwijderd, kan gestart worden met de bouw van een hotel van vier verdiepingen. De karakteristieke puntige pannendaken behoren dan tot het verleden. Als alles volgens planning verloopt zal het nieuwe hotel eind volgend jaar zijn deuren openen. 

Volledig scherm
Impressie van het nieuwe Hotel Nuland - 's-Hertogenbosch. © Van der Valk
  1. Weer grote politie-actie bij woonwagenkamp in onderzoek naar Martien R.: bewoners moeten tijdelijk weg

    Weer grote politie-ac­tie bij woonwagen­kamp in onderzoek naar Martien R.: bewoners moeten tijdelijk weg

    LITH - Op het woonwagenkamp aan de Maasstraat in Lith is donderdagmorgen een grote politieactie gaande. Het gaat om een volgend onderzoek in operatie Alfa, naar Martien R. en zijn familie. De actie is qua grootte vergelijkbaar met die op het woonwagenkamp in Oss, vorige week. Ook in een bedrijf en huis in Oss wordt onderzoek gedaan, en dit keer ook buiten de regio: in een chalet op een vakantiepark in Friesland.