Huis van echtpaar uit Oss onbewoonbaar na brand: 'Onze brandblusser deed het niet’

VIDEOOSS - Het huis van Bert en Anja van Veggel aan de Teugenaarsstraat is onbewoonbaar. In ieder geval de komende maanden. Maandagochtend zat Anja tv te kijken, toen ze opeens een oranje gloed van de veranda aan de achterkant van het huis zag komen. Die stond in een mum van tijd in lichterlaaie. 

Eerst probeerde Anja de brand nog zelf te blussen. ,,Maar onze brandblusser deed het niet. Toen ben ik naar de buurvrouw gerend, maar die deed niet  open. Toen heb ik de brandweer gebeld.” Die kon niet voorkomen dat de aanbouw aan de achterkant compleet afbrandde, net als de hele achtergevel.

Er vielen geen gewonden, maar de kat is niet meer gezien. ,,De brandweer heeft binnen geen dode kat gevonden‘’ zegt Bert. ,,Maar Garfield is wel weg. Hij is wel vaker buiten. Alleen hebben we hem nog niet gezien. Roodbruin is ie.” Het stel woont al meer dan 25 jaar in het huis op de Teugenaarsstraat, het is het ouderlijk huis van Anja.

,,We zijn nu bezig met het zoeken naar een vakantiehuis of iets, hier in de buurt. Het gaat wel vier maanden duren‘’ zegt Bert. ,,Alle onze spullen, of wat er nog van over is, worden naar een depot gebracht. Daar kunnen we uitzoeken wat we nog willen en kunnen bewaren.” Over hoe de brand is ontstaan is officieel nog niets bekend. Kortsluiting, denkt het echtpaar zelf. ,,Er was daar niets anders dan een tv die in het stopcontact zat. Iets anders dan dat kan ik niet bedenken.”

De brand ontstond aan de achterkant van het huis. Het is nauwelijk nog te zien dat er een veranda was. Het stel denkt dat de brand ontstond door kortsluiting in of bij de tv die daar stond.
Volledig scherm
De brand ontstond aan de achterkant van het huis. Het is nauwelijk nog te zien dat er een veranda was. Het stel denkt dat de brand ontstond door kortsluiting in of bij de tv die daar stond. © Laura Romanillos