Volledig scherm
© Bert van der Linden

Jeugd uit de ‘vier D's’ in droomsferen in bossen Herperduin

HERPEN - 44 kinderen van het jeugdvakantiewerk van Deursen, Demen, Dieden en Dennenburg - ofwel de vier D's - vertoeven dezer dagen in de bossen van Herperduin. Een stuk voorbij de Zandvlakte, want daar verblijft momenteel de Ravensteinse Jeugd. Het deert leidster Kim Kuijpers-Suppers niet dat haar groep verder het bos in bivakkeert.

Het komt zelfs wel goed uit want het thema van het kamp is 'Dromenland' en omdat je
elke ochtend uit je dromen ontwaakt, is de eerste activiteit op het kamp de ochtendgymnastiek. 
,,De Bovenbouw heeft een slaapkamp in Beers. Zij zijn daar met 30 kinderen naar heen en hebben daar ook een heel eigen programma," vertelt Kim, nog gekleed in een warme flanellen pyjama. De kinderen sjouwen na de gym met pallets om hun tenten nog een persoonlijk tintje te geven. 

Klaas Vaak staat intussen een eind verderop al verdekt opgesteld. Hij is vergezeld van een dromenmonteur en de spil van het verhaal over een dromenboef die slechte dromen brengt. Tussen de bedrijven door mogen de kinderen knutselen, meedoen aan de bosspelletjes en in de weer met de geïmproviseerde kabelbaan. 

De tien leiders en het bestuur zorgen drie dagen voor de maaltijden: soep, broodjes worst en pannenkoeken. ,,En de appels en pruimen komen van de eigen kwekers uit onze dorpen. Dat is vast tarief”, zegt Kim Kuijpers veelbetekenend.

Volledig scherm
© Bert van der Linden