Volledig scherm
Onder een dreigende lucht is het KeLaLokamp van start gegaan. Niet in Reek zoals gepland, maar in Keent. Vanwege de aanwezigheid van de eikenprocessierups moest een nieuwe locatie worden gezocht. © Bert van der Linden/BD

Jeugdvakantieweek Keent, Overlangel, Neerloon wijkt uit naar andere locatie door processierups


OVERLANGEL/KEENT -  De jeugdvakantieweek van Keent, Overlangel, Neerloon (kortweg KeLaLo) is maandag gestart op een andere locatie dan gepland. De afspraken met groepsaccommodatie De Mineurs in Reek waren al gemaakt maar de massale aanwezigheid van eikenprocessierupsen aldaar, deed het bestuur besluiten naar een alternatief te zoeken. Keent werd de nieuwe locatie.

,,We zijn anderhalve week geleden terecht gekomen bij Charlotte en Kamiel Geenen hier in Keent”, vertelt voorzitter van Stichting Jeugdbelangen Overlangel, Anja Manders. Zij is al 35 jaar een constante factor binnen het jeugdwerk. Ook dit jaar zwaait zij de scepter. Dankzij de welwillende medewerking van familie Geenen en de hulp van een hele ploeg medewerkers staan er nu twee tenten, een zwembad, een toiletwagen en een springkussen op het weiland. 

Crazy 88

De kinderen, 55 in getal waarvan 10 in de onderbouw,  kunnen zich uitleven met hutten bouwen en tal van andere activiteiten. ,,Die hoeven we niet allemaal zelf te bedenken. We hebben 13 leiders die speur- en smokkeltochten, outdoor games, bumpervoetbal en nog vele andere spelen hebben bedacht en uitgewerkt. En als rode draad is er het Crazy 88 programma. Daarbij krijgt iedere groep van de bovenbouw een boekje met in totaal 88 opdrachten waar punten mee verdiend kunnen worden”, legt Anja Manders uit. Die opdrachten variëren van het met kleren aan het zwembad inspringen tot het maken van een achterwaartse salto. 

Veertig kinderen hebben zich in de grote tent al geïnstalleerd. Drie nachten mogen ze er slapen. Of proberen zolang mogelijk wakker te blijven. De dagelijkse maaltijden worden verzorgd door 2 kokkinnen die daar hun handen aan vol hebben. Behalve donderdagavond, want dan komt er bij de afsluiting een frietwagen.

Volledig scherm
De erste activiteit van het KeLaLo-kamp: hutten timmeren met pallets en platen. © Bert van der Linden/BD
Volledig scherm
Veertig kinderen blijven drie nachten slapen op het kamp in Keent. Ze hebben zich zojuist geïnstalleerd. © Bert van der Linden/BD