Jonge ouders Johan en Ilone geven Megen koninklijke pub terug

MEGEN - Ze gekten wel 'ns dat ze met álle Megense Kwoaje Keie tezamen hun vaste kroeg zouden moeten kopen. Die dronkenmanspraat voorbij bleven Johan en Ilone Hermans over. Als jonge ouders heropenen ze nu The Royal Pub.

Johan en Ilone Hermans: ,,Grappig dat wij als Megense scholieren hier zelf drie, vier avonden per week doorbrachten".
Volledig scherm
Johan en Ilone Hermans: ,,Grappig dat wij als Megense scholieren hier zelf drie, vier avonden per week doorbrachten". © Van Assendelft

Nee, ze beogen zeker geen 'koninklijke' Kwoaje Keie-kroeg te worden. Met een tap die louter en alleen voorbehouden is aan de ruim veertig leden van hun soms spraakmakende, carnavaleske vriendengroep uit Megen. Nee, Johan en Ilone Hermans, Kwoaje Keie-ouders van drie jonge kinderen, kijken met brede blik naar hun klandizie.

,,Onze Royal Pub blijft bruin café, eentje van de oude stempel, voor jong en oud", stelt Ilone klip en klaar. ,,Waar dus net zo goed de ouderen hun borreltje komen drinken, als de voetballers vanuit de voetbalkantine kunnen binnenvallen. We kregen, nog voor we dit pand officieel kochten, zelfs al de vraag of we toch a.u.b. weer een spaarkasje beginnen. Tja, sommigen doen er alles voor om van huis te kunnen."