Volledig scherm
PREMIUM
Afke Boukje en Jasper Spierings bij de landwinkel in aanbouw. © Van Assendelft

Kaas, kinderen en kalfjes bij totaal vernieuwd Boer Spierings in Oss

OSS- Met een beetje hulp uit Brussel en Brabant kan Boer Spierings zijn droomplan uitvoeren. Binnenkort opent aan de Oijenseweg een totaal vernieuwde winkel, slagerij, én kinderopvang op het platteland. 

Met grote passen beent Jasper Spierings over de betonnen vloer. Hier komt straks de slagerij, daar loop je zó de kaasmakerij in en via die ruiten heb je al die tijd een prachtig uitzicht op de skyline van Oss. Het mooiste stukje van de rondleiding heeft de ondernemer voor het laatst bewaard. Op het dak van de nieuwe landwinkel komt namelijk een kinderopvang. Grote ruiten bieden vanaf daar een doorkijkje naar de koeienstal. ,,Met wat geluk zien de kinderen hier straks een kalfje geboren worden", zegt Spierings. ,,Dat is toch prachtig? Zo leren ze pas echt iets over de natuur en het buitenleven.”

 1. Osse honden die ‘aanranders, kippendieven en roovers’ aanhouden
  PREMIUM
  Stille getuigen

  Osse honden die ‘aanranders, kippendie­ven en roovers’ aanhouden

  De afgelopen weken haalden, afgezien van die arme gedumpte puppy's in de regio, twee honden het nieuws. En niet de minste. De Duitse staande langhaar Fenna uit Oss mocht deelnemen aan de prestigieuze Nimrod, dé wedstrijd voor jachthonden waaraan het meedoen alleen al een eer is. En dan was er nog de herder July uit Nistelrode die deel uitmaakte van het Nederlands hondenteam dat het opnam tegen België.
 2. Harddrugs en chemicaliën gevonden in Berghem bij tweede fase van Operatie Alfa
  VIDEO

  Harddrugs en chemica­liën gevonden in Berghem bij tweede fase van Operatie Alfa

  BERGHEM - De politie heeft maandag in het kader van operatie Alfa harddrugs, chemicaliën en een grote hoeveelheid chemisch afval gevonden bij het doorzoeken van twee panden in Berghem. De politie houdt bewust in het midden in welk pand de chemicaliën precies zijn gevonden. Een pand, aan de Koolzaadweg, zou de woning van zijn topcrimineel Martien R.. Het andere pand betreft een transportbedrijf aan de Spaanderstraat. De politie gaf aan het vermoeden te hebben dat er naast drugs ook vuurwapens en geld lagen in de panden. Er zijn maandag geen arrestaties verricht.