José Govers uit Reek is een van de exposanten in de wisselexpositie van Landerdse kunstenaars in Schaijk.
Volledig scherm
José Govers uit Reek is een van de exposanten in de wisselexpositie van Landerdse kunstenaars in Schaijk. © Van Assendelft

Land’Arte kan toch exposeren in Schaijkse etalage: ‘Een mooi gebaar’

SCHAIJK - ,,Een creatief lichtpuntje en een mooi gebaar.” Dat zegt Willie Roks van de Landerdse kunstgroep Land’Arte over de uitnodiging van de Schaijkse Lia Verstegen om in haar etalage te exposeren.

Zoals bekend kon de tiende expositie van Land’Arte medio maart in de Phoenix niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. ,,Jammer voor al die exposanten die vaak maandenlang gewerkt hebben aan een mooie nieuwe collectie kunstwerken”, stelt Roks.

Ze kreeg een telefoontje van Lia Verstegen van Atelier Anders aan de Schutsboomstraat 53. Haar atelier staat nu grotendeels leeg. De etalage is op een grote beer na een kale boel. Vanaf zondag 5 april komt daar verandering in. De deelnemers van Land’Arte 2020 mogen hun werk om de beurt in de etalage zetten, met zijn tweeën of drieën, steeds twee weken ,,Zo komt een einde aan een treurige, lege aanblik en het is tevens een geweldige kans voor de Landerdse kunstenaars”, aldus Roks.

Inmiddels hebben zich aangemeld Marion van de Schans, Corry Reijs, José Govers, Annet van Tienen, Wim van Prooijen, Toon Derks, Els Thijssen, Willie Roks, Chris School, Denny van Ras en Josje Cornelissen.