Volledig scherm
Het gezamenlijke vuurwerk te Reek. © Van Assendelft Fotografie

Landerd trekt de knip voor vuurwerkshow in Reek

REEK - Reek gaat nog één keer knallen met oudjaar en krijgt daarbij hulp van de gemeente. Wethouder Moritz Böhmer trekt de knip en legt 1500 euro op tafel voor een professionele vuurwerkshow. 

In juli stak de rechter een stokje voor het evenement, dat door Reekenaren op poten is gezet. Zulk vuurwerk mag alleen professioneel de lucht in. Dan moet de organisatie een expert inhuren, een zogeheten beziger. Zo komt een beetje vuurwerkshow op grofweg 5000 euro. Dus is de bijdrage van de gemeente erg welkom.

,,Het is erg sneu voor de inwoners dat het zo gelopen is. Het is een sympathiek burgerinitiatief. Vijf jaar op rij is het een succes geweest. Dat willen ze nog één keer vieren om het samen af te sluiten”, licht wethouder Böhmer toe. ,,Dat willen we eenmalig ondersteunen, ook omdat een professionele show een stuk duurder is.”  

Eind augustus besloot de organisatie voor de laatste keer uit te gaan pakken. Ze beschikt over een reservepotje.  ,,We hebben nog 2500 à 3000 euro nodig. Dat lukt als het dorp een goede boost geeft. We hebben het volste vertrouwen dat dat lukt”, zegt kartrekker Maurits Raaijmakers. 

Vrijwilligers gaan volgende week in Reek huis-aan-huis collecteren. Bedrijven, organisaties en vriendengroepen kunnen uiteraard ook doneren.