Volledig scherm
PREMIUM
Na regen volgt zonneschijn, hopen ze in hartje Oss. Lokale mensen zetten de schouders onder een voller centrum. © Van Assendelft

Leegstand te lijf met lokale krachten: Oss zet de schouders onder voller centrum

OSS - De leegstand in Oss houdt de gemoederen behoorlijk bezig. Afgelopen week maakten liefst drie zaken bekend de deuren binnenkort te sluiten. Maar er gloort hoop. Lokale mensen pakken de handschoen op. In de winkels én in het vastgoed.

Kees Baak was er helemaal klaar mee. Van achter de toonbank van het Franse Bakkertje keek de ondernemer iedere dag weer aan tegen een enorm leegstaand pand aan De Wal in Oss. Storend voor hem en bepaald niet uitnodigend voor bezoekers. Daarom is de horecaman eens gaan rondbellen. En met succes. Sinds dit weekend huist Outlet Oss namelijk in het pand. Een winkel met talloze spullen die werden geretourneerd bij grote webwinkels.

  1. Gesteggel over rotonde óf stoplichten aan de Graafsebaan Heesch bij Raad van State
    PREMIUM

    Gesteggel over rotonde óf stoplich­ten aan de Graafse­baan Heesch bij Raad van State

    DEN HAAG/HEESCH – Een gewone kruising met verkeerslichten is goedkoper en net zo veilig, zo niet veiliger dan de geplande rotonde op de Graafsebaan in Heesch. Dat beweerde een verkeersdeskundige die is ingeschakeld door de Bomenstichting vrijdag tijdens een spoedprocedure bij de Raad van State. Een gemeentewoordvoerder betoogde echter dat juist een rotonde veiliger is en veel beter voldoet aan de doelstellingen ter plekke, ook al moeten daarvoor twee monumentale eiken verdwijnen.