De Luciakerk is al 2,5 jaar om veiligheidsredenen gesloten. Maar voor het Osse college van B en W gingen de deuren open.
Volledig scherm
De Luciakerk is al 2,5 jaar om veiligheidsredenen gesloten. Maar voor het Osse college van B en W gingen de deuren open. © Wim Slebus/Gemeente Oss

‘Levensgevaarlijke’ kerk Ravenstein veilig genoeg voor burgemeester en wethouders; D66 stelt vragen

RAVENSTEIN - Het zou levensgevaarlijk zijn om de Luciakerk in Ravenstein nog langer te betreden. Het pleisterwerk tegen de koepel laat langzaam los en kan zomaar naar beneden storten. Sinds december 2016 is de kerk daarom gesloten voor publiek. Voor het voltallige college van burgemeester en wethouders werd deze week echter een uitzondering gemaakt.

 1. Acht avondklokken en een speciale voor pubers moesten mensen in oorlogstijd binnen houden
  PREMIUM
  Stille Getuigen

  Acht avondklok­ken en een speciale voor pubers moesten mensen in oorlogs­tijd binnen houden

  OSS - Tijdens de avondklok was het historisch stil in mijn dorp. Van geen verste verte klonk geluid. Het is lang geleden dat je buiten slechts een hond kon horen lopen. Misschien niet in Oss tijdens de vele en verwarrende avondklokken in de laatste oorlogsmaanden van wereldoorlog II. Toen klonken er in de verste verten nog schoten, maar over het algemeen was het, ondanks overtreders, rustig tussen september 1944 en juni 1945.
 1. Dreigende rellen in Nijmegen: burgemeester Bruls de straat op
  Play

  Dreigende rellen in Nijmegen: burgemees­ter Bruls de straat op

 2. Ernst Kuipers: 'In de eerste golf was er applaus, nu agressie'
  Play

  Ernst Kuipers: 'In de eerste golf was er applaus, nu agressie'