Mandy Bol (23) uit Oss rolt voor de tweede keer door de Nijmeegse Vierdaagse: ‘Alleen last van mijn verborgen sixpack’

VideoOSS - Mandy Bol uit Oss is 23 jaar en doet voor de tweede keer mee aan de Nijmeegse Vierdaagse met de 40 kilometer. Niet als wandelaar, maar in een rolstoel. Ondanks pijntjes in haar armen en ‘verborgen sixpack’ - zoals ze het zelf noemt -  beviel vorig jaar supergoed. 

,,Het was echt een feestje om mee te maken,” zegt ze. ,,Het ging veel beter dan verwacht. De eerste dag had ik wel snel last van mijn armen, maar dat werd daarna steeds minder.”

 1. Teslarijder dacht dat automatische piloot aanstond en veroorzaakte fataal ongeval
  PREMIUM

  Teslarij­der dacht dat automati­sche piloot aanstond en veroorzaak­te fataal ongeval

  REEK/UDEN - De 64-jarige Udenaar die op 30 januari op de verkeerde weghelft van de Provincialeweg Zuid bij Reek frontaal op een tegenligger botste, was in de veronderstelling dat de autopilot op dat moment zijn Tesla bestuurde. Dat vertelde hij dinsdagmorgen in de rechtbank in Den Bosch. De bestuurder van de andere auto, de 73-jarige oud-Maaslandcollege-docent Harry Hoeben uit Oss, overleed aan de gevolgen van de botsing.
 2. Nieuw werk van Martin Jan van Mourik uit Ravenstein over Adolf en Philips van Kleef: 'Nog nooit zo trots geweest op een boek’
  PREMIUM

  Nieuw werk van Martin Jan van Mourik uit Ravenstein over Adolf en Philips van Kleef: 'Nog nooit zo trots geweest op een boek’

  RAVENSTEIN - Hij heeft een boekenplank vol geschreven. Althans, over het Nederlands recht. Maar het nieuwste boek van emeritus hoogleraar notarieel- en privaatrecht Martin Jan van Mourik (1943) uit Ravenstein heeft een geschiedkundige inhoud. ,,Ik ben nog nooit zo trots geweest op een boek. Dit verhaal was nog niet verteld, terwijl het echt verteld moet worden.”