Politie-agenten bij de start van de Operatie Alfa, bij het woonwagenkampje aan de Osse Hoogheuvelstraat.
Volledig scherm
PREMIUM
Politie-agenten bij de start van de Operatie Alfa, bij het woonwagenkampje aan de Osse Hoogheuvelstraat. © ANP

Martien R. voor de rechter: ‘Ze verdenken hem dag en nacht sinds de vrijspraak van de moord op de A73’

DEN BOSCH/ OSS - Al zeker drie keer wist Martien R. de dans te ontspringen, maar in de Bossche rechtbank zet het Openbaar Ministerie deze maandagmorgen aan voor een nieuwe poging om de leider van de beruchte Osse woonwagenfamilie voor langere tijd achter de tralies te krijgen. 

Het is de eerste keer sinds de start van de omvangrijke Operatie Alfa dat Martien R., zijn zoon Anton en zijn oudere broer Toon in de rechtszaal zullen verschijnen. Het gaat om een pro forma-zitting, waarbij justitie zal vertellen hoe het staat met het onderzoek. 

LEES OOK: Hoe werd de familie R. zo groot in de Brabantse onderwereld, zoals justitie ze nu afschildert? Verslaggever René van der Lee ging terug naar de jonge jaren van Martien R, toen hij alleen nog maar ontdeugend was

Zeker is dat het nog lang zal duren voordat het tot een inhoudelijke behandeling van de rechtszaak zal komen. Het Openbaar Ministerie hoopt dat dat in december zou kunnen, maar zal beseffen dat dat nog geen lang geen uitgemaakte zeker is.

Justitie is er veel aan gelegen om R. en zijn handlangers voor langere tijd uit de samenleving te halen. De familie wordt gezien als een van de hoofdrolspelers in de Brabantse onderwereld. 

Verslaggever René van der Lee volgt de rechtszaak live. Onder zijn tweets meer achtergronden over de zaak.