Volledig scherm
De ingeslagen ruit aan de Koornstraat. © Martijn van Gessel

Martijn opent zoektocht naar vandaal die ruit in centrum Oss intrapte

OSS - Vandalen hebben in de nacht van zaterdag op zondag flink huisgehouden aan de Koornstraat in hartje Oss. Rond half twee trapte een onbekende man net zo lang tegen de ruit van Martijn van Gessel tot die in stukken barstte. De Ossenaar heeft de zoektocht naar de daders via Facebook geopend.

Als bewoner van het Osse centrum, om de hoek bij de drukke Peperstraat, is Van Gessel heus wel wat gewend. Regelmatig klopt een dronkenlap er 's avonds laat op het raam of wordt er belletje getrokken. ,,Dat hoort erbij", zegt de Ossenaar. ,,Maar wat er zondag gebeurde gaat natuurlijk veel te ver. We hebben er gelijk de politie bijgehaald en er is proces-verbaal opgemaakt.”

In een uitgebreid bericht op Facebook verhaalt Van Gessel over wat er die nacht gebeurde. Een voorbijganger tikte eerst tegen de ruit, waarna hij door een zoon van Van Gessel werd aangesproken op zijn gedrag. De vandaal besloot daarop een paar keer hard tegen het raam te trappen. Vervolgens nam hij de benen. 

Volgens de Ossenaar is de vandaal 1.75 meter lang, rond de twintig jaar oud, slank en blank. Hij hoopt dat iemand de man op basis van het signalement herkent of dat de dader alsnog berouw krijgt. De ruit aan de Koornstraat wordt binnenkort vervangen, tot die tijd zijn de rolluiken gesloten. Het Facebook-bericht van Van Gessel is intussen al meer dan 160 keer gedeeld.