Annelise Scholl komt uit Costa Rica. Haar bedrijf maakt directe, eerlijke handel mogelijk tussen branders in Nederland en koffieboeren in het Centraal-Amerikaanse land, onder wie als eerste haar schoolvriend Fernando Altmann.
Volledig scherm
PREMIUM
Annelise Scholl komt uit Costa Rica. Haar bedrijf maakt directe, eerlijke handel mogelijk tussen branders in Nederland en koffieboeren in het Centraal-Amerikaanse land, onder wie als eerste haar schoolvriend Fernando Altmann. © Annelise Scholl

Megense Annelise gaat voor duurzame koffiehandel door directe inkoop bij de boer in Costa Rica

MEGEN - In juni komt er een zending koffiebonen uit Costa Rica aan in de Rotterdamse haven. Op zich geen wereldnieuws. Maar deze partij bonen is volgens Annelise Scholl uit Megen een van de eerste die rechtstreeks van de koffieboeren uit het Centraal-Amerikaanse land naar de koffiebranders in Nederland is verscheept. Dus zonder tussenhandel.

  1. Burgercomité biedt Tweede Kamer petitie aan: ‘Schaijk en Reek moeten gehoord worden’

    Burgerco­mité biedt Tweede Kamer petitie aan: ‘Schaijk en Reek moeten gehoord worden’

    DEN HAAG/MAASHORST - Voor de meeste inwoners in Maashorst is de fusie tussen Uden en Landerd een voldongen feit maar in Schaijk en Reek blijven ze onvermoeid strijden voor een mogelijke toetreding tot Oss. Woensdag trok het burgercomité Schaijk & Reek naar Den Haag waar aan de Tweede Kamer een petitie werd aangeboden die nog een keer de aandacht vestigt op de bijzondere positie van beide kernen binnen deze herindeling.