Mooiland pompt honderden miljoenen in huurwoningen, maar ‘we smijten echt niet met geld’

OSS/ DEN BOSCH - Een nagelnieuwe keuken en badkamer en een lagere energierekening toe. Brabantse huurders van Mooiland profiteren de komende jaren mee van de verkoop van een groot aantal huizen door de wooncorporatie in andere delen van het land. 

Volledig scherm
Tot de renovatiewerkzaamheden behoort eventueel ook de installatie van zonnepanelen. © Thinkstock

,,We smijten hier echt niet met geld en blijven kritisch op de kosten. Maar we verkeren wel in de positie dat we tot 2023 veel geld ontvangen uit de verkoop van complexen. Dat stelt ons in staat om nu versneld te investeren in ons resterende woningbezit.”

Anne Wilbers wil voorkomen dat aannemers en ontwikkelaars dollartekens in de ogen krijgen als ze zaken doen met woningcorporatie Mooiland. Tegelijk is het een feit dat de corporatie in totaal 700 miljoen euro verwacht op te halen uit de verkoop van wooncomplexen verspreid over heel Nederland. Veruit het grootste deel daarvan wordt de komende jaren gestoken in modernisering van de woningvoorraad die blijft. Het grootste deel daarvan in het kern-werkgebied rond Den Bosch, Oss en in het Land van Cuijk.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. 
Staking bij Bergoss was ‘eerste klapper’ voor SP
    Stille getuigen

    Staking bij Bergoss was ‘eerste klapper’ voor SP

    OSS - Nederland heeft een 'rijke’ geschiedenis aan stakingen, zo bewijst het onlangs verschenen ‘Groot Stakersboek’. Ze waren er voor meer loon, betere werkomstandigheden, kortere werkduur, minder werkdruk en veel andere als onrechtvaardig beschouwde omstandigheden van de werkende mens. Geen sector of beroepsgroep blijkt ontkomen te zijn aan 'de stakingsbacil', zoals De Stad Oss het in 1922 noemde. Zelfs de bakkers in Oss en omgeving zijn ooit gaan staken.