Volledig scherm
PREMIUM
Het Bergosskantoor is een van de mooiste panden van Oss. Het pand bestaat 100 jaar. Op de foto vlnr. Peter Taylor Parkins, Bernie van Zandvoort en Ton Kemkens. © Van Assendelft

Na een eeuw straalt het Osse Bergosskantoor als nooit tevoren

OSS - Het beroemde Bergosskantoor bestaat 100 jaar. Eigenaar en huurders grijpen het jubileum aan om meer aandacht te vragen voor het behoud van erfgoed in Oss en omgeving. 

Een bouwval was het. Vol met rommel, graffiti en ingevallen plafonds. Alleen de duiven leken het nog naar hun zin te hebben in voormalige Bergosskantoor. Totdat zeven jaar geleden begonnen werd met een grootschalige restauratie. Met talloze lokale specialisten werd het markante pand vlakbij het station in oude glorie hersteld. Precies zoals de Nijmeegse architect Oscar Leeuw het in 1919 bedoeld had. 

  1. Politie laat de spierballen rollen tijdens Operatie Alfa: ‘Al zou ik het geen machtsvertoon noemen’
    PREMIUM

    Politie laat de spierbal­len rollen tijdens Operatie Alfa: ‘Al zou ik het geen machtsver­toon noemen’

    OSS - De teller van het aantal invallen in het kader van Operatie Alfa staat na ruim een week op negen. Met het rollen van de spierballen laat de politie zien het aanpakken van georganiseerde criminaliteit serieus te nemen. Volgens politiedeskundige Jaap Timmer van de Vrije Universiteit Amsterdam is het wat grootte betreft geen unieke operatie, maar wel een zeer opmerkelijke.