Volledig scherm
PREMIUM
Vrijwel niemand in Ravenstein wil een nieuw gemeenschapshuis bouwen op de plek van het huidige Vidi Reo. © Peter van Erp

Niemand in Ravenstein wil gemeenschapshuis in Luciakerk, maar gemeente onderzoekt het toch

RAVENSTEIN/OSS - Niemand wil dat het Ravensteinse gemeenschapshuis Vidi Reo verhuist naar de St. Luciakerk. Niet de gebruikers, niet de inwoners, niet de politiek. Toch wordt die mogelijkheid nu onderzocht. 

Je kan er amper parkeren, het geeft overlast in het centrum, de exploitatie is niet rond te krijgen en vanwege de monumentenstatus is verbouwen zo goed als onmogelijk. De gebruikers van het Ravensteinse gemeenschapshuis Vidi Reo laten in hun schrijven aan de gemeentepolitiek luid en duidelijk merken dat ze geen zin hebben in een verhuizing richting de St. Luciakerk en de pastorie. In de brief zijn meer dan twintig tegenargumenten opgesomd.

  1. Krijgt operatie-Alfa in Oss
het criminele broeinest eronder?
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Krijgt operatie-Al­fa in Oss het criminele broeinest eronder?

    Als jonge verslaggever bracht ik begin jaren negentig mijn eerste bezoek aan woonwagenkamp Vorstengrafdonk, gelegen aan de snelweg bij Oss-Oost. Het kamp was al in verregaande staat van ontbinding, want het rijk had besloten dat de grote kampen moesten verdwijnen - het waren broeinesten van criminaliteit. In één van de weinige woonwagens die nog resteerden, sprak ik met de stamoudste van een echte 'reizigersfamilie’. Die had geen goed woord over voor de plannen van de overheid: de verantwoordelijke wethouder was een onvervalste nazi en alle andere bestuurders trouwens ook.