Volledig scherm
© Van Assendelft Fotografie

Nieuw clubhuis MOSA’14 krijgt vorm: ‘Goei werk heeft tijd nodig’

OIJEN - De vernieuwbouw van het clubhuis van voetbalvereniging MOSA'14 in Oijen krijgt ruwweg vorm. ,,Ze zijn volop aan de gang, gelukkig wel”, zegt voorzitter Bert van der Burgt. 

Het clubhuis krijgt zes nieuwe kleedlokalen,  een lokaal met lockers, spreekkamer en opslagruimtes. Bovenin een zaal voor activiteiten, plus een overdekte tribune. Bijzonder is dat over de bestaande kantine heen wordt gebouwd.  

Betonnen wanden uit België

,,De constructie van stalen spanten staat er. Nu gaan ze verder met de de gordingen, de horizontale balken en dakplaten. Daarna doen we de afbouw onder de kap”, schetst Van der Burgt.  ,,De betonnen wanden moeten uit België komen. Of dat op tijd gaat lukken, is een beetje tricky. Dat is een twijfelgeval.” 

,,Het heeft allemaal lang geduurd, onder meer door de trage bestemmingsplanprocedure, lange levertijden en volle agenda's van aannemers. Maar het komt allemaal goed. We hebben extra tijd gehad om het prima te doen. En het is zoals ze zeggen: goei werk heeft tijd nodig. Wat er komt te staan, wordt heel mooi", klinkt het enthousiast. 

De voorzitter hoopt dat de Oijense en Macharense voetballers het volgende seizoen gebruik kunnen maken van het nieuwe clubhuis op sportpark De Rijsbos.