Oude ambachten bij Effe noar Geffe.
Volledig scherm
Oude ambachten bij Effe noar Geffe. © Geert Piek

Nieuw op Effe noar Geffe: militaire voertuigen en oldtimers

GEFFEN - Militaire voertuigen, oldtimers, een natuur- en landschapsplein. De 43e editie van Effe noar Geffe op zondag 1 september heeft verschillende nieuwe ingrediënten. 

In verband met de 75ste verjaardag van de bevrijding kunnen belangstellenden plaatsnemen in twaalf militaire voertuigen. Museum Bevrijdende Vleugels en vereniging Keep Them Rolling nemen ze mee. Ook is er een  rolschaatsbaan waar liefhebbers naar hartelust kunnen skaten. Ook zijn er oude motoren, brommers en oldtimers op het Dorpsplein te bewonderen. Rock and rollmuziek maakt het feestje compleet.

Op het Natuur- en Landschapsplein in de Lambertusstraat kunnen mensen streekproducten proeven. Ook laat Landschapsbeheer Oss zien wat zij doet. Kinderen maken hun eigen insectenhotel en zetten vogelkastjes in elkaar. Verder biedt Effe noar Geffe weer alle vertrouwde ingrediënten, zoals demonstraties van oude ambachten. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang en alle attracties op het parcours zijn gratis. De entree voor volwassenen is zes euro en ook parkeren is gratis. 

  1. Bij online muziekcafé ‘Ons Mam’ komt het drankje uit de thuiskoelkast

    Bij online muziekcafé ‘Ons Mam’ komt het drankje uit de thuiskoel­kast

    OSS - Kledingvoorschriften zijn er niet, het favoriete drankje komt uit de thuiskoelkast, de barkruk is virtueel en de livemuziek is gratis te beluisteren. Enige beperking in onlinecafé Ons Mam dat vanavond officieel de digitale deuren opent, is dat er slechts honderd kroeglopers ín het café terecht kunnen. Voor de rest is er een livestream op Facebook waar ook precies staat hoe geïnteresseerden zich via de gratis Zoom-app kunnen aanmelden.