Volledig scherm
PREMIUM
Niftrik met op de achtergrond de brug van de A50 over de Maas.

Niftrikkers eigenlijk niet blij met hun brug: ‘We ontmoeten elkaar niet meer’

ZOMERSERIEGescheiden door een brede rivier kunnen de bewoners van de dorpen en de stadjes aan de Maas naar elkaar zwaaien, maar elkaar zelden verstaan. Wat bindt of scheidt de Brabanders van de Geldersen? Niftrik is de enige van de Osse overburen met een vaste brug over de Maas. Blij worden ze er niet van. ‘We ontmoeten elkaar niet meer.’

‘Als ik bij m’n voortuin wegrijd, ben ik acht kilometer later bij m’n achtertuin.” Gijs van Dijk liegt niet. Hij woont tegen het talud van de A50 die naar de brug over de Maas leidt. Toen de snelweg begin jaren zeventig werd aangelegd, moest hij daarvoor nog een stukje van zijn grond afstaan.

  1. Woede om van graf gestolen vogel op Osse begraafplaats: ‘Mensen hebben nergens meer respect voor’

    Woede om van graf gestolen vogel op Osse begraaf­plaats: ‘Mensen hebben nergens meer respect voor’

    OSS - Ze zijn woedend, de nabestaanden van Marie Hilferink en Gradus Baum. Tot voor kort stonden er op het graf van het Osse echtpaar op Begraafplaats Eikenboomgaard twee beeldjes van een vogel. Afgelopen week bleek een van de twee vogels gestolen te zijn. De familie hoopt via social media het beeldje terug te krijgen. En het is bepaald niet de eerste vernieling op de begraafplaats in hartje Oss.