Volledig scherm
PREMIUM
Niftrik met op de achtergrond de brug van de A50 over de Maas.

Niftrikkers eigenlijk niet blij met hun brug: ‘We ontmoeten elkaar niet meer’

ZOMERSERIEGescheiden door een brede rivier kunnen de bewoners van de dorpen en de stadjes aan de Maas naar elkaar zwaaien, maar elkaar zelden verstaan. Wat bindt of scheidt de Brabanders van de Geldersen? Niftrik is de enige van de Osse overburen met een vaste brug over de Maas. Blij worden ze er niet van. ‘We ontmoeten elkaar niet meer.’

‘Als ik bij m’n voortuin wegrijd, ben ik acht kilometer later bij m’n achtertuin.” Gijs van Dijk liegt niet. Hij woont tegen het talud van de A50 die naar de brug over de Maas leidt. Toen de snelweg begin jaren zeventig werd aangelegd, moest hij daarvoor nog een stukje van zijn grond afstaan.

  1. Toeristenbelasting? Voor een kat betaal je toch ook geen hondenbelasting.
    PREMIUM
    Column

    Toeristen­be­las­ting? Voor een kat betaal je toch ook geen hondenbe­las­ting.

    OSS - Wie had dat gedacht, dat de regionale arbeidsmigrantendiscussie aangezwengeld wordt door een slimme ondernemer die op zijn centen let? Chaletparkeigenaar Bob Vink heeft natuurlijk groot gelijk dat hij geen toeristenbelasting wil betalen voor huurders die geen toeristen zijn. Als ik een kat had, zou ik geen hondenbelasting willen betalen en als mijn vuilnisbak nauwelijks nog geleegd wordt, wil ik minder afvalstoffenheffing betalen. In ieder geval niet méér.