Nog geen nieuwe fooienpot bij Megense bakkerij na diefstal van de vorige: ‘Schandálig!’

Bij de dorpspompMEGEN - De verontwaardiging was groot, toen vorige week een dief er vandoor bleek te zijn gegaan met de fooienpot van bakkerij Antoon & Frans in Megen. De pot was eigenlijk bedoeld voor het jaarlijkse uitje van medewerkers: mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Mari van Rossem nam poolshoogte.

Volledig scherm
Peter Hellemons rechts en Jossie Pieters druk in de weer in de winkel van bakkerij Antoon & Frans. © Thomas Segers

'Een lelijke boef ben je als je zoiets doet", foetert Peter Hellemons ('meer verkoper dan bakker') van Anton & Frans. Hij doelt met ingehouden woede op de onverlaat die vorige week woensdag de fooienpot van de bakkerij in Megen meenam. ,,Ja, het zit nog echt vers, dit vreselijke nieuws wil maar niet uit mijn hoofd. Het is ook niet niks", vervolgt de 47-jarige Peter met trillende stem.

,,Nee, we durven nog geen nieuwe pot bij onze kassa neer te zetten, bang als we met z'n allen zijn dat er weer zo'n dief in onze winkel komt. En die camera daar, nee, die neemt niks op. De politie is trouwens niet geweest. Waarom niet? Geen idee."

  1. Zelfportrettenspecialist Marinus van Nistelrooij opent expositie met gitaarriff van 'Painted Black’

    Zelfpor­tret­ten­spe­ci­a­list Marinus van Nistel­rooij opent expositie met gitaarriff van 'Painted Black’

    LITH/GEFFEN - Tijdens een drukbezochte expositieopening trakteerde geboren Geffenaar én oud-Lithenaar Marinus van Nistelrooij zijn gasten zaterdagmiddag op ouderwets vertolkte riffjes van de Stones-hit 'Painted Black'. En natuurlijk deed de kunstenaar en oud-muzikant dat in Het Hofke van Chantraine te Oud-Turnhout op een gitaar met een kleurrijk zelfportret op de achterkant.