Met al dat extra spaargeld kan Oss meer vaart maken met het zwembad of theater.
Volledig scherm
PREMIUM
Met al dat extra spaargeld kan Oss meer vaart maken met het zwembad of theater. © Rijnhout Media

Nog nooit had Oss zó veel geld in kas als nu: ruim 31 miljoen na een reeks meevallers in 2021

OSS - Niet eerder zat Oss er zo warmpjes bij als nu. Door een aantal flinke meevallers in het afgelopen jaar, kon de gemeente de eigen spaarpot aanvullen tot wel 31,7 miljoen euro. Dat geeft het kersverse college meer ruimte bij grote projecten als het nieuwe zwembad of het nieuwe theater. 

 1. Kon Navid maar voetballen
  PREMIUM
  Column

  Kon Navid maar voetballen

  Onze Ries, ‘rooie Ries’, Richard van der Venne, gaat naar Australië. Voetballen, bij Melbourne City. Het is een mooie deal; een lekkere carrièrestap voor de Ossenaar, en een mooie vondst voor de Australiërs die blijkbaar precies op zoek waren naar de hardwerkende betrouwbare middenvelder. Dat ze Van der Venne vonden, goaltjespikkend in Waalwijk, is geografisch welbeschouwd een wonder. ‘Unleash the lion’, slingerden ze dan ook blij de wereld in toen de handtekeningen gezet waren.
 2. Osse profvoetballer (26) krijgt celstraf voor geweld in Jamin; slachtoffer durft niet meer naar snoepwinkel
  PREMIUM

  Osse profvoet­bal­ler (26) krijgt celstraf voor geweld in Jamin; slachtof­fer durft niet meer naar snoepwin­kel

  DEN BOSCH/OSS - Een explosie van geweld in het bijzijn van kinderen en een zwangere winkelmedewerkster. Zo omschreef de rechtbank in Den Bosch maandag de manier waarop Ossenaar A.T. (26) op 8 juni 2021 met vuist en voet tekeer ging tegen een klant van de Jamin. De man, werkzaam als profvoetballer in Turkije, kreeg een celstraf van 4 maanden, waarvan 1 maand voorwaardelijk voor een poging tot zware mishandeling.