Volledig scherm
© Thinkstock

OM grijpt naar snelrecht na actie dakloze Arie met rotte vis in gemeentehuis Oss

OSS - Na vijf dagen hechtenis moet Arie den Dekker zich volgende week voor de rechter verantwoorden voor zijn laatste protestactie in het gemeentehuis van Oss. Den Dekker besmeurde de publiekshal vorige week donderdag met slachtafval van vis. 

Den Dekker voert al maanden actie bij en in het gemeentehuis om een woning toegewezen te krijgen. Na de actie met het visafval grijpt het Openbaar Ministerie nu naar het snelrecht om Den Dekker te doen stoppen. Hem wordt verweten dat hij door het smijten met de stinkende visresten vloerbedekking  heeft vernield, dat hij een toegangsverbod tot het gemeentehuis heeft overtreden en dat hij de emmer waarin de vis zat naar een medewerkster zou hebben gegooid. Dat laatste ontkent de 53-jarige Ossenaar. ,,Het is andersom. Ik liet de emmer achter en zij gooide hem tegen m'n rug.” Den Dekker wil de betreffende ambtenaar en burgemeester Wobine Buijs woensdag oproepen als getuigen van het incident. 

Den Dekker raakte vorig jaar september dakloos, nadat zijn huis aan de Aengelbertlaan bij een aanslag met een brandbom verloren ging. Het betreffende huis huurde hij van de gemeente Oss. Den Dekker overgoot zich al enkele keren met mest en bekogelde het gemeentehuis recent met eieren. De gemeente Oss stelde daarop dat zijn postadres op het gemeentehuis wordt opgeheven, waardoor hij ook zijn uitkering en ziektekostenverzekering verliest. Vooralsnog is dat niet gebeurd, getuige het feit dat het OM de dagvaarding naar het gemeentehuis heeft gestuurd.