Poster tweede film Macharen
Volledig scherm
Poster tweede film Macharen © Mari van Rossem

Onder de indruk van tweede Macharense film ‘Moord aan de dijk’

Bij de dorpspompMACHAREN - Een kwart eeuw was-ie rechercheur bij de Osse politie. En nu, nét na afloop van de première van Moord aan de dijk, is Pierre van Balveren (78) als aandachtig bioscoopganger onder de indruk van de plot van deze tweede Macharense film die hij in het gemeenschapshuis zag. 

,,Weet je, het gekke is dat wat we zojuist zagen, in werkelijkheid ook bij het recherchewerk voorkomt. Dat je weken- soms maandenlang met een zaak bezig bent en op het verkeerde been wordt gezet. Dat je op de verkeerde dader gokt door vooroordelen. Dat je je in een persoon vastbijt en dan uiteindelijk tot de conclusie komt dat tóch iemand anders dat misdrijf beging."

Quote

Ze mogen mij gerust weer bellen

Joop Geurtjens

,,Ja, knap gemaakt dus, deze Flikken Macharen. Vooral ingenieus in elkaar gestoken door de schrijfster van het script", stelt de gepensioneerde politieman. ,,En dan heb ik het nog niet eens over al die dorpsgenoten en gastspelers die bij wijze van spreken zó van straat zijn geplukt en nu heel natuurlijk hun rol vertolken. Bij de eerste film was ik al blij verrast, nu nog meer."

Weer beter dan voorganger

Jo Kersten (74) is nóg wat uitgesprokener over de tweede filmprent van Macharense makelij. Zijn verdict: ,,Weer een tikkeltje beter dan de voorganger uit 2016. Je kunt echt aan alles zien dat de makers hun ervaringen uit die eerste film hebben gebruikt. Ik vond het verhaal écht spannend, had niet verwacht dat de dader ook echt die twee moorden had gepleegd. Helemáál knap waren de scènes waarin Jan Megens in z'n eentje die tweeling speelt. Doe dat maar 'ns na."

Superleuk om te doen

Vanuit het Gelderse Bergharen is ook Joop Geurtjens (66) present. Hij acteert in de film. Als vader Den Hartog die aan de staart van de rolprent nog even een schotwond oploopt maar overleeft. ,,Dit was als gastspeler superleuk om te doen. Mocht er een derde film komen, mogen ze mij gerust weer bellen."

.
Volledig scherm
. © BD