Met dit beeld maakt De Maasdijk vrijdag de afgelasting voor 2020 bekend.
Volledig scherm
Met dit beeld maakt De Maasdijk vrijdag de afgelasting voor 2020 bekend. © De Maasdijk

Ook Osse sportfestijn De Maasdijk afgelast vanwege corona, in 2021 ook Kennedymars

OSS - Ook door De Maasdijk van dit jaar gaat een streep, vanwege de coronacrisis. Dit besluit heeft de organisatie van het Osse sportevenement vrijdag bekend gemaakt.  De elfde editie stond gepland voor 20 en 21 juni, maar schuift nu door naar juni volgend jaar.

,,Je kunt niet anders dan dit besluit nemen’’, licht voorzitter Jeroen Ulijn toe. Hij wijst naar de geldende coronamaatregelen, waartoe het verbod op evenementen tot 1 juni behoort, maar ook naar de zorgplicht voor de gezondheid van deelnemers, vrijwilligers en toeschouwers. Bij De Maasdijk kunnen deelnemers hardlopen, steppen, skaten, wandelen of een triatlon doen.

Een groot sportfestijn in juni 2020 zit er gewoon niet in, zo is de conclusie. De organisatie van De Maasdijk hakt de knoop nu door om duidelijk te scheppen. Ook kunnen bestellingen van bijvoorbeeld flyers en dranghekken nu nog relatief makkelijk stopgezet worden. 

472 sporters aangemeld

Vrijdagochtend zijn het gemeentebestuur van Oss en belangrijke partners ingelicht. Ook de 472 sporters die zich al hadden aangemeld krijgen bericht. De Maasdijk meldt daarin dat er nog gekeken wordt naar een oplossing voor al betaalde inschrijfgelden. 

Overigens mikte het evenement dit jaar op 2.500 deelnemers.  Er werd een groei verwacht ten opzichte van vorig jaar, toen 1.979 sporters aan de start verschenen. In de wintermaanden kwamen er al meer vroege inschrijvingen maar deze stijgende tendens stortte in toen corona in Nederland kwam. In de laatste anderhalve maand werden circa 10 nieuwe namen genoteerd.

De afgelasting is een tegenslag maar De Maasdijk kan die hebben. De organisatie gaat dóór en benadrukt dit door nu twee nieuwe evenementen aan te kondigen. Op 27 december zal er de eerste ‘De Maasdijk Trailrun’ zijn, een hardloopwedstrijd over vooral veel bos- en natuurpaden. En de 2021-editie van De Maasdijk krijgt als uitbreiding een zogeheten Kennedymars, een wandeltocht over 80 kilometer. ‘De 80 van de Osse Maaskant’ gaat dit onderdeel heten.

Binnenkomst van een deelnemer aan De Maasdijk op de Heuvel in Oss, in 2019.
Volledig scherm
Binnenkomst van een deelnemer aan De Maasdijk op de Heuvel in Oss, in 2019.