Volledig scherm
Hans en Caroline van der Lee hebben depostBode weer overgenomen. Met hun dochter staan ze tussen de medewerkers. © Ronald Goudberg

Oprichters Van der Lee kopen kwakkelend depostBode terug

OSS - De oprichters en oud-eigenaren van depostBode in Oss nemen het bedrijf met 250 medewerkers weer over. Eind 2017 deden Hans en Caroline van der Lee hun bedrijf van de hand. Vanaf heden hebben zij weer de dagelijkse leiding in handen.

Hans en Caroline van der Lee staan vanaf heden weer aan het roer van depostBode, het bedrijf waar zo’n 250 mensen met een arbeidshandicap werkzaam zijn. In overleg met de aandeelhouders nemen zij de leiding en een deel van de aandelen over. Voor welk bedrag wordt niet bekend gemaakt.

Negatieve spiraal

Diverse betrokkenen bij het bedrijf verklaren anoniem dat het bedrijf onder leiding van de vorige eigenaar Albert Frankenhuis in een negatieve spiraal terecht was gekomen en dat de door hem aangekondigde vernieuwingen onvoldoende van de grond kwamen. 

Frankenhuis die vanaf 1 december 2017 de leiding had, stelt dat hij nu om ‘persoonlijke - en medische omstandigheden’ zijn taken als directeur en mede-eigenaar neer moet leggen. Desgevraagd stelt Hans van der Lee daar niks over te willen zeggen.

Quote

We gaan nu op zoek naar bedrijven en/of partijen met wie we vernieu­wings­slag wel kunnen realiseren

Hans van der Lee, eigenaar dePostbode

Frankenhuis had aanvankelijk diverse plannen om het bedrijf – met hulp van diverse financiers – te moderniseren. Van der Lee - in 2016 nog Ondernemer van het jaar in Oss - en zijn vrouw verkochten hun in 2006 gestarte bedrijf eind 2017 juist omdat zij naar hun oordeel die ‘vernieuwingsslag’ niet konden maken. Van der Lee ziet daar nu wel mogelijkheden toe: ,,We gaan nu op zoek naar bedrijven en/of partijen met wie we dat wel kunnen realiseren.”
De Nederlandse postmarkt kampt met stevige krimp. Afgelopen jaar is er naar schatting zo’n tien procent minder brievenpost aangeleverd. Ook depostBode ziet zich geconfronteerd met een krimpende postmarkt. Van der Lee ziet nu echter kansen in het bezorgen van pakketten, uitvoeren van drukkerij-werkzaamheden, overname van bedrijfspostkamers en het verzorgen van online marketing. Ook verwacht Van der Lee voldoende nieuwe (grote) klanten te kunnen vinden.

Afstand tot arbeidsmarkt

DepostBode is actief in de regio’s Oss, Uden, Veghel, Den Bosch, Schijndel, Boxtel, Sint-Michielsgestel, Vught en Best. Jaarlijks verzorgen de 250 medewerkers ruim 7,5 miljoen poststukken en pakketten in die plaatsen. Verreweg het grootste deel van de medewerkers heeft door ­lichamelijke en/of geestelijke klachten een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt.

Het bedrijf heeft zo’n 1500 klanten, waar het Jeroen Bosch Ziekenhuis, gemeenten, woningbouw- en zorgcorporaties en bedrijven als CSU en Wiltec de grootste zijn. 

 1. ‘Koning van de Brabantse onderwereld‘ opgepakt, grote actie bij woonwagenkamp

  ‘Koning van de Brabantse onderwe­reld‘ opgepakt, grote actie bij woonwagen­kamp

  OSS - De Osse crimineel Martien R. (48) en zijn zoon Anton (26) zijn woensdag opgepakt bij een politieactie in Oss. Dat bevestigt zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers. In totaal zijn er drie mensen aangehouden. Zij worden verdacht van drugshandel op grote schaal, ernstig geweld, intimidatie, het lidmaatschap van een criminele organisatie en het bezit van vuurwapens. Waaronder een schietpartij op de A73 bij Nijmegen.
 2. Rechter fileert bewijzen justitie: Osse vader en zoon vrijgesproken van handel in hennep
  PREMIUM

  Rechter fileert bewijzen justitie: Osse vader en zoon vrijgespro­ken van handel in hennep

  DEN BOSCH/OSS Een 53-jarige Ossenaar en zijn 24-jarige zoon zijn door de rechtbank in Den Bosch vrijgesproken van het verkopen van drugs vanuit vaders woning in het centrum. Agenten vonden tijdens een huiszoeking op 10 november 2016 in het huis 26 gram hennep. De Ossenaar, zijn echtgenote en zijn zoon verklaarden later dat deze drugs de gezamenlijke familievoorraad betrof ‘voor eigen gebruik’.