Oranje kliko kan in Geffen nu zelf de vuilnisbak in

Bij de dorpspompOcherm Geffenaren. Klap na klap krijgen ze te verduren. Is het eerst gaten dichten van lek getrokken gasleidingen, moet je daarna dealen met dé deceptie van het nog prille decennium. De oranje kliko voor plastic, blik en drankkartons kan zelf de vuilnisbak in.

Geffen neemt op 1 juni afscheid van de oranje kliko en krijgt er zakken voor in de plaats.
Volledig scherm
Geffen neemt op 1 juni afscheid van de oranje kliko en krijgt er zakken voor in de plaats. © Mari van Rossem

Met dank aan 'de kreukloze vuilnissorteerder', in casu wethouder Johan van der Schoot die, zo foetert een 'naamloze' Geffenaar deze zaterdagochtend, 'zelf waarschijnlijk drie groencontainers heeft'. En hij fantaseert er vrolijk op los: ,,Een lichtgroene voor groente, zo'n appeltjesgroene voor het fruit en een donkergroene bak voor het tuinafval." Zo. De toon is gezet.

,,Eeuwig zonde ja, dat de gemeente die oranje bak schrapt", doet voormalig rietdekker Jan Molenaar (74) zijn kritische duit in het zakje. ,,Het zijn ook nu weer de goeden die lijden onder de kwaden. Ik geloof zéker dat er mensen zijn die rotzooi dumpen in de verkeerde bak. Maar is dat na 1 juni anders met plastic zakken, die ook nog eens de vraag opwerpen: waar laat ik ze wekenlang? Nee, ik zie het verschil niet."