Duel tussen Bob Zonnenberg van OSS’20 en Danzell Gravenberch van TOP Oss in oktober 2019 voor de KNVB Beker.
Volledig scherm
PREMIUM
Duel tussen Bob Zonnenberg van OSS’20 en Danzell Gravenberch van TOP Oss in oktober 2019 voor de KNVB Beker. © Bert van Berkum/BSR Agency

OSS’20 gooit eerste elftal op zaterdag in de strijd

Sport in de regioOSS - In navolging van RKSV Cito en TOP start ook OSS’20 komend seizoen met een eerste elftal op zaterdag. De voetbalvereniging hoopt op deze manier jeugdleden langer voor de club te kunnen behouden. Die trekken nu in groten getale weg zodra ze de overstap van de jeugd naar de senioren moeten maken, omdat ze nauwelijks een kans krijgen in het eerste elftal.

Het vaandelteam van OSS’20 is op dit moment koploper in de derde divisie en lijkt aan het eind van het seizoen te promoveren naar de tweede divisie, het hoogste landelijke amateurniveau. Daardoor is de stap van de junioren naar het eerste elftal voor de jeugdleden te groot. Ze verkassen liever naar omliggende verenigingen als Margriet, Schadewijk, Berghem Sport en TOP om in het eerste team te voetballen, dan hun wedstrijden op zondagochtend in het tweede elftal van OSS’20 te spelen.