Boa's op pad in Oss.
Volledig scherm
Boa's op pad in Oss. © Van Assendelft Fotografie/Jeroen Appels

Oss: al 4 boetes en 136 waarschuwingen voor overtreden coronaregels

OSS - Wie in Oss niet voldoende afstand houdt of met te veel mensen samenkomt, maakt flinke kans op een forse boete. In de eerste week waarin de verscherpte coronamaatregelen van kracht zijn, werden in de gemeente al 136 waarschuwingen en 4 boetes uitgedeeld. 

Tijdens een persconferentie kondigde minister Grapperhaus de nieuwe regels vorige week aan. Iedereen moet in de openbare ruimte ten minste anderhalve meter afstand houden. Ook zijn samenkomsten van meer dan drie personen verboden. Hij waarschuwde toen al dat overtreders een flinke boete kunnen verwachten. 

Dat hebben de Osse boa's goed in hun oren geknoopt. In een week tijd waarschuwden ze al 136 mensen. Tenminste één keer trok een Ossenaar zich niets van die waarschuwing aan en volgde een boete van 390 euro. Aan welk vergrijp de drie andere bekeurden zich precies schuldig maakten, kan een woordvoerder van de gemeente niet zeggen. 

Maatregelen waarschijnlijk verlengd

De richtlijnen gelden officieel nog tot en met 6 april. Maar alles wijst erop dat het kabinet de maatregelen tijdens een persconferentie op dinsdagavond verlengt tot eind april of begin mei.