Liefst 1700 bewoners van de Schadewijk krijgen een uitnodiging voor de test.
Volledig scherm
PREMIUM
Liefst 1700 bewoners van de Schadewijk krijgen een uitnodiging voor de test. © Thinkstock

Oss belt aan bij bijna tweeduizend bejaarden voor grote fitheidstest

OSS - De gemeente Oss onderwerpt alle senioren uit de Schadewijk aan een fitheidstest. Die moet de fysieke én mentale gezondheid van de bewoners vergroten. Alle 1700 zestigplussers uit de buurt krijgen een uitnodiging in de bus én een vrijwilliger aan de deur. 

De actie in de Schadewijk is een onderdeel van het landelijke programma Sociaal Vitaal. Dat is bedoeld voor zelfstandig wonenden ouderen met een laag opleidings- of inkomensniveau die te weinig bewegen, eenzaam zijn of moeilijk om kunnen gaan met veroudering. De gemeente Oss wil nu samen met instanties als het SEC, GGD en ONS Welzijn de fysieke conditie en de sociale contacten van deze doelgroep verbeteren. 

  1. Bij online muziekcafé ‘Ons Mam’ komt het drankje uit de thuiskoelkast

    Bij online muziekcafé ‘Ons Mam’ komt het drankje uit de thuiskoel­kast

    OSS - Kledingvoorschriften zijn er niet, het favoriete drankje komt uit de thuiskoelkast, de barkruk is virtueel en de livemuziek is gratis te beluisteren. Enige beperking in onlinecafé Ons Mam dat vanavond officieel de digitale deuren opent, is dat er slechts honderd kroeglopers ín het café terecht kunnen. Voor de rest is er een livestream op Facebook waar ook precies staat hoe geïnteresseerden zich via de gratis Zoom-app kunnen aanmelden.