Volledig scherm
Het ‘verrassingsontwerp’ met veel gemetselde variaties in de gevel. © Absent Matter 2019

Oss gaat inwoners bevragen op woontoren in Walkwartier

OSS - Welke woontoren bepaalt de komende decennia het beeld van de stad Oss? Deze vraag gaat de gemeente stellen aan haar inwoners.  Via sociale media, op de markt en in het centrum wordt het volk tussen 22 oktober en 2 november naar zijn mening gevraagd. 

Deze week presenteerde DOK Architecten twee verschillende ontwerpen voor de woontoren in centrumplan Walkwartier. Dit nadat een vorig ontwerp in mei werd weggehoond door publiek en politiek. De keuze is tussen het verrassingsontwerp, met veel gemetselde variaties in de gevel, en het verbeterde novemberontwerp, dat opvalt door zijn glazen hoeken. 

Op 14 november mag de politiek zich in een extra vergadering uitspreken. De uitkomsten van de peiling onder de inwoners zal dan meegewogen worden in het oordeel van de partijen. Op 17 december zal het college van B en W een knoop doorhakken over uitvoering van het plan door het Geffense bouwbedrijf Van Wanrooij. De gemeenteraad krijgt op 30 januari het laatste woord. 

Volledig scherm
Het ontwerp dat sterk lijkt op een eerder ontwerp uit november vorig jaar. © Absent Matter 2019
  1. Weer grote politie-actie bij woonwagenkamp in onderzoek naar Martien R.: bewoners moeten tijdelijk weg

    Weer grote politie-ac­tie bij woonwagen­kamp in onderzoek naar Martien R.: bewoners moeten tijdelijk weg

    LITH - Op het woonwagenkamp aan de Maasstraat in Lith is donderdagmorgen een grote politieactie gaande. Het gaat om een volgend onderzoek in operatie Alfa, naar Martien R. en zijn familie. De actie is qua grootte vergelijkbaar met die op het woonwagenkamp in Oss, vorige week. Ook in een bedrijf en huis in Oss wordt onderzoek gedaan, en dit keer ook buiten de regio: in een chalet op een vakantiepark in Friesland.