Volledig scherm
Het kantoorpand aan de Raadhuislaan. © Maarten van de Rakt/BD

Oss haalt bomen weg: rijbaan van Raadhuislaan volgende week dinsdag dicht

OSS - Eén deel van de Raadhuislaan in hartje Oss gaat volgende week dinsdag dicht voor doorgaand verkeer. Het gaat om de noordelijke rijbaan, dus voor verkeer dat vanaf de rotonde voor het Jan Cunen komt. 

Tijdens de wegafsluiting worden drie grote bomen gekapt voor het pand aan de Raadhuislaan 11-13, recht tegenover het gemeentehuis. Tegelijkertijd worden er twee rioolaansluiting bij het pand gemaakt. Het kantoorgebouw wordt omgebouwd tot een twintigtal appartementen. 

De hele dinsdag wordt een verkeersregelaar ingezet. Verkeer van oost naar west wordt omgeleid. De andere rijbaan blijft de hele dag gewoon open.

Oss Avenue

De ombouw van het kantoorpand naar wooncomplex ‘De Heer van Oss’ past binnen de plannen van de gemeente Oss om de Raadhuislaan om te toveren van kantoorstraat naar woonstraat. Oss Avenue, heet het pan.  Bouwbedrijf Wagemakers heeft het pand al gestript. Makelaar Van der Krabben heeft de appartementen in de verkoop. Zestien van de twintig zijn inmiddels verkocht. Ook op de laatste vier zijn in optie. Van der Krabben rekent er op die snel te verkopen. In de loop van 2020 moeten de appartementen klaar zijn. 

Volledig scherm
Het appartementencomplex aan de Raadhuislaan in Oss, recht tegenover het gemeentehuis gaat De Heer van Oss heten. © Van der Krabben makelaardij