Volledig scherm
De Raad van State. © ANP XTRA

Oss houdt poot stijf: Oijense caravanstalling moet toch inkrimpen

DEN HAAG/OIJEN -  De gemeente Oss houdt voet bij stuk: Oijenaar Mario den Brok móet zijn caravanstalling inkrimpen. Den Brok heeft de Raad van State gevraagd de dwangsom die de gemeente Oss heeft opgelegd, nog langer op te schorten.

,,We zijn er bijna uit’’, zei hij tegen de Raad van State. De gemeente Oss is minder optimistisch. Oss houdt vast aan de opgelegde dwangsom omdat Den Brok aan de Beemdstraat veel meer vierkante meters aan caravanstalling heeft dan de duizend die mogen volgens het bestemmingsplan. 

Bovendien wil Oss dat de man een einde maakt aan het sleutelen aan oude Amerikaanse auto's. ,,Dat is gewoon een hobby met een paar vrienden’’, zei Den Brok. 

Legaliseren met 'sloopmeters’

De ondernemer hoopt zijn teveel aan vierkante meters te legaliseren met de aankoop van 1.866 ‘sloopmeters’:  oude agrarische bebouwing elders in Oss. Hij heeft daarvoor al een koopovereenkomst gesloten onder voorwaarden.

Als hij die sloopt kan zijn eigen bebouwing aan de Beemdstraat gelegaliseerd worden, hoopt Den Brok. Hij  benadrukt dat er over zijn bedrijf nooit klachten zijn ingediend. De gemeente kwam achter de te grote caravanstalling tijdens een reguliere milieucontrole.

Rechter vindt zaak al te lang duren

Woordvoerders van de gemeente zeggen dat ze het plan van Den Brok om te compenseren met ‘sloopmeters’ nog moeten bekijken. Daar gaat de afdeling ruimtelijke ordening over. Maar dat is een andere dan handhaving, die de dwangsom op laat leggen. 

Rechter Gerrit Hoogvliet zat niet te popelen om de zaak aan te houden zoals Den Broks advocaat C. Driessen vroeg. Hoogvliet vindt de zaak al te lang duren en vindt ook dat er al veel beloftes zijn gedaan. Uitspraak over enkele weken.

 1. Samenwerking met NEC moet Heesche voetballers vooruit helpen: ‘Maximale uit talent halen’
  PREMIUM

  Samenwer­king met NEC moet Heesche voetbal­lers vooruit helpen: ‘Maximale uit talent halen’

  HEESCH - Nee, HVCH verwacht niet dat elk jeugdteam binnen een paar jaar twee klassen hoger speelt. Toch moet de samenwerking met NEC de vereniging uit Heesch vooruit helpen. Onlangs tekende HVCH en de profclub uit Nijmegen een overeenkomst die ze voor minimaal drie jaar aan elkaar verbindt. ,,We willen onze jeugd beter opleiden. Daar is structuur voor nodig", zegt Joris Priem, bestuurslid voetbalzaken van HVCH.
 2. Golfers staan elkaar nooit meer in de weg na uitbreiding Oijense Zij
  PREMIUM

  Golfers staan elkaar nooit meer in de weg na uitbrei­ding Oijense Zij

  OSS - Wat is het soms passen en meten, op de enige echte golfbaan van Oss. Wie alle negen holes wil afwerken, moet tot twee keer toe uitwijken naar de driving range, de oefenbaan. En dat is dan weer onhandig voor wie daar net een balletje staat te slaan. Zo loop je elkaar op drukke dagen eigenlijk steeds in de weg. Maar dat is vanaf komend voorjaar allemaal voorbij, want de golfbaan Oijense Zij breidt stevig uit.
 3. Heerlijk kermisavondje in Oss eindigt met gebroken kaak: ‘Total loss geslagen door onbekende malloot’
  PREMIUM

  Heerlijk kermis­avond­je in Oss eindigt met gebroken kaak: ‘Total loss geslagen door onbekende malloot’

  DEN BOSCH/OSS - Het filmpje duurt maar een minuut. Het maakt de beelden niet minder heftig. Een man staat rustig te plassen bij een urinoir als een vrouw de beschuldigende vinger naar hem wijst. Voor hij doorheeft wat er loos is, vliegt een kleine maar gespierde man hem aan. Al bij de eerste vuistslag in zijn gezicht gaat hij neer. Het belet de aanvaller niet om bovenop hem te duiken en nog een serie stoten uit te delen.