Volledig scherm
Onthulling/opening Nieuwe Duurzaamheidsplein Oss. Fotograaf: Van Assendelft/Jeroen Appels © Van Assendelft

Oss sluit milieustraat in de middagen vanwege de voorspelde hitte: ‘Niet verantwoord voor de jongens’

OSS - De komende bloedhete zomerdagen sluit het Duurzaamheidsplein in de gemeente Oss 's middags zijn deuren. Op woensdag, donderdag en vrijdag kunnen inwoners hun afval alleen nog kwijt tussen 8.00 en 13.00 uur. Zaterdag zijn de openingstijden weer normaal. 

,,Als de temperatuur buiten boven de dertig graden stijgt, wordt het op het asfalt van ons stortbordes al gauw veertig. De komende dagen zal dat oplopen naar vijftig graden. Dat is niet meer verantwoord voor onze jongens ", verklaart Sjaak van der Loop van de gemeente Oss. ,,We beginnen daarom een halfuurtje eerder en gooien er 's middags de pannen op. Ik geloof ook niet dat het op zulke momenten druk zou zijn geworden.” De sluiting van de Osse milieustraat gebeurt volgens Van der Loop in overleg met buurgemeenten. Ook daar zullen aangepaste openingstijden worden gehanteerd. 

Ook voor de medewerkers die het huishoudelijk afval in Oss met vrachtwagens inzamelen geldt de komende dagen een aangepast rooster. Kliko's moeten daarom 's ochtends al om 7.00 uur aan de straat staan, zodat de vuilnismannen 's middags eerder kunnen stoppen met hun werk.  

  1. Drukte en dorpse gezelligheid bij Macharense kermisfeesten

    Drukte en dorpse gezellig­heid bij Macharense kermisfees­ten

    MACHAREN - Dan doen we het maar zelf! Met dat idee ging een viertal Macharenaren na de laatste gemeentelijke kermis van 2018 aan de slag met het organiseren van een eigen 'dorpsfeest met kermisthema'. Deze zaterdag blijkt dat de dorpsbewoners het initiatief massaal omarmen: na een drukbezocht straatfeest in de Dorpstraat als traditionele opening zitten vanaf een uur of vijf een kleine driehonderd 'hongerigen' te mummelen bij de allereerste kermis-BBQ.