Volledig scherm
PVH Overlangel Op het parkeerterreintje van OKSV wordt het paviljoen opgetrokken dat de komende tijd onderdak gaat leveren voor al de ontheemde verenigingen (na afbranden Petjesbar) BD OSS foto: Peter van Huijkelom © BD / Peter van Huijkelom

Oss trekt bijna 30.000 euro uit om paviljoen Overlangel open te houden

OVERLANGEL/OSS - De verenigingen in NOK (Neerloon, Overlangel en Keent) kunnen nog twee jaar vooruit met het paviljoen tussen de kerk en de kantine van voetbalclub OKSV. De gemeente Oss trekt 28.750 euro uit om de accommodatie langer open te houden. 

Ruim een jaar na het afbranden van de populaire Petjesbar in 2017 werd in Overlangel een tijdelijk paviljoen geopend. De gemeente droeg daar 30.000 euro aan bij. De verwachting was toen dat er vóór 1 februari van 2020 een permanente oplossing voor de clubs zou zijn. Maar dat blijkt niet het geval. 

Terwijl er achter de schermen hard gewerkt wordt aan dat nieuw onderkomen (dat waarschijnlijk op de plek van het huidige paviljoen landt) kan de gemeenschap de huurkosten voor het langere gebruik niet zelf ophoesten. Oss springt daarom opnieuw bij.  Het reserveert 24 maanden lang steeds 1.197,90 euro voor het paviljoen. Dat is driekwart van de huursom. Het ander kwart hoesten ze in NOK zelf op. 

Wethouder Frank den Brok stuurt alle inwoners van Neerloon, Overlangel en Keent binnenkort een brief over de stand van zaken rondom de nieuwbouw van een verenigingsgebouw.