Vuurwerk ter afsluiting van de kermis afgelopen zomer.
Volledig scherm
Vuurwerk ter afsluiting van de kermis afgelopen zomer. © Van Assendelft

Oss voelt niets voor langere kermis: ook komende jaren ‘gewoon’ zeven dagen feest

OSS - De Osse kermis duurt ook de komende jaren ‘gewoon’ zeven dagen. Daarmee kan er voorlopig een vette streep onder één van de oudste discussies van de stad. 

Fanatieke bezoekers kan de kermis natuurlijk niet lang genoeg duren. En ook een aantal exploitanten voelt wel wat voor verlenging tot tien dagen, zoals Uden en Tilburg hebben. Al was het maar omdat je met een extra weekend meer kans hebt op een paar goede dagen. 

Toch gaat de gemeente daar niet in mee. Uit een uitgebreide enquête blijkt dat een overgrote meerderheid er namelijk niets voor voelt. Daarvoor baseert Oss zich onder meer op bewoners en winkeliers in het centrum, de horeca en het centrummanagement. 

Confrontatie zoeken

Het besluit van de gemeente komt niet als een grote verrassing. Alles wees er tot nu toe op dat Oss geen trek had in een verlening. ,,Dit ligt altijd gevoelig, zeker in Oss”, zei Atze Lubach van kermisbond BOVAK deze zomer al, toen doelend op onder meer de afgeblazen kermisfeesten. ,,Je bent nu eenmaal te gast in een stad met ondernemers, horeca en bewoners. Met verlening van de kermis zoek je toch een beetje de confrontatie op.”

Daarmee lijkt er voor eens en altijd duidelijkheid over de duur van de Osse kermis. Al durft verantwoordelijk wethouder Thijs van Kessel niet zo ver te gaan. ,,De komende jaren zal het bij zeven dagen blijven. Maar zeg nooit nooit.”

 1. Het ene moment nog schoffelend in het groentehofke, het andere moment zwart-omrand op overlijdenspagina
  PREMIUM

  Het ene moment nog schoffe­lend in het groentehof­ke, het andere moment zwart-om­rand op overlij­dens­pa­gi­na

  OSS/UDEN/VEGHEL - Met de dag loopt het aantal coronaslachtoffers flink op. In Nederland, maar vooral toch in de noordoostelijke hoek van Brabant. Het virus heeft nu in bijna elk dorp of elke stad in deze regio een gezicht. Voor verdriet en waardig afscheid nemen is soms nauwelijks ruimte. Daarom een in memoriam voor onze bekende en minder bekende, maar vooral geliefde streekgenoten.
 2. Roompot Schaijk stelt huisjes beschikbaar voor personeel Bernhoven

  Roompot Schaijk stelt huisjes beschik­baar voor personeel Bernhoven

  SCHAIJK - Roompot Vakantiepark Schaijk stelt vanaf dit weekend 15 vakantiewoningen beschikbaar aan ondersteunend personeel van het ziekenhuis Bernhoven. Door de grote drukte en de lange werkuren door het coronavirus is het woon-werkverkeer voor velen een grote last. Indien de capaciteit van het park verder zou dalen, sluit het Roompot vakantiepark niet uit dat het nog extra woningen aan het ziekenhuis en Brabant Zorg kostenloos zal aanbieden.