Volledig scherm
In het autovrije deel van het Osse centrum zijn jongeren aan de slag met de ResourCity-app. © Van Assendelft

Oss zeer tevreden met 600 downloads voor ‘Pokémon Go van de scheikunde’

OSS - De gemeente Oss is ‘zeer tevreden’ over de lancering van het mobiele spel ResourCity. In de eerste maand is het door meer dan 600 kinderen gedownload. Hoeveel uur de de spelers precies hebben doorgebracht met het spel is niet bekend. 

Vlak voor de meivakantie lanceerde Oss als eerste gemeente van Nederland ResourCity: een online spel waarbij kinderen in het centrum van de de stad op zoek gaan naar tachtig scheikundige elementen. Met die opzet doet het spel sterk denken aan Pokémon Go. Tijdens het spelen, leren kinderen meer over de elementen in hun eigen telefoon en in de rest van de wereld. Doel is om jongeren zo enthousiast te maken voor het vak. 

Oss valt de primeur ten deel vanwege het rijke chemische verleden van de stad. Denk aan Organon en de pil. Of later aan het Pivot Park en MSD. 

Het spel kwam er mede op initiatief van de Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging, de KNCV. De vereniging en de gemeente betaalden ieder zo'n 9.000 euro voor het spel. Oss verwacht dat er de komende maanden nog verschillende activiteiten rondom het spel worden georganiseerd. Vanuit scholen én bijvoorbeeld vanuit de bibliotheek.