De directie van Begra in Oss: vlnr Jorg Zwaans (algemeen directeur), Mathijs Strik (technisch directeur) en Marco van Hoek (financieel directeur).
Volledig scherm
PREMIUM
De directie van Begra in Oss: vlnr Jorg Zwaans (algemeen directeur), Mathijs Strik (technisch directeur) en Marco van Hoek (financieel directeur). © Van Assendelft Fotografie

Osse Begra wil zo snel mogelijk vestiging openen in Duitsland, maar wat komt erna?

OSS - Jorg Zwaans werd tien jaar geleden uitgeroepen tot veelbelovend ondernemer van het jaar in Oss. Zijn bedrijf in opslagsystemen en accessoires is nu een van de marktleiders in zijn branche.

  1. Werken ‘in het kloppend hart van het verzet’
    PREMIUM
    Stille Getuigen

    Werken ‘in het kloppend hart van het verzet’

    In haar appartement in Heesch vertelt ze honderduit over haar jonge jaren, toen ze in 1942 als zestienjarig meisje, samen met vier andere meiden uit Heesch, bij de Distributiedienst in Oss ging werken. Eigenlijk moesten ze van de Heesche burgemeester J. Offermans met Miet Minten, Zus van de Hoogen en Annie Frunt (‘van de schoenwinkel’), op het vliegveld in Volkel of Nistelrode gaan werken, maar door toedoen van haar vader en gemeentesecretaris P. Gerrits, die samen actief waren in het ondergronds verzet, konden ze naar het distributiekantoor in Oss. Beter werken voor de gemeenschap dan voor de vijand, was het uitgangspunt.