Volledig scherm
PREMIUM
Peter van Hulten (blauw overhemd) en andere bewoners van de Amsteleindstraat in Oss maken zich grote zorgen over de veiligheid van fietsers en voetgangers in hun straat. © Van Assendelft/Jeroen Appels

Osse buurt is er klaar mee: ‘Moeten er eerst doden vallen voor deze bomen worden gekapt?’

OSS - En toen liep de emmer over. Een enorme tak die met donderend geraas naar beneden stort, terwijl het niet eens waait, is de druppel. ,,Deze bomen horen niet in een wijk. Levensgevaarlijk!” 

Ze zijn er helemaal klaar mee in de Amsteleindstraat. ,,Moeten er eerst doden vallen voor er wordt ingegrepen?” Peter van Hulten stelde retorische vraag vorige week ook al aan de raadscommissie Ruimte. Het risico is verre van denkbeeldig. ,,Mijn kleindochter werd een tijdje geleden op een haar na getroffen door een tak. Hij priemde als een paal op tien centimeter van haar voet in de grond.” 

  1. Politie laat de spierballen rollen tijdens Operatie Alfa: ‘Al zou ik het geen machtsvertoon noemen’
    PREMIUM

    Politie laat de spierbal­len rollen tijdens Operatie Alfa: ‘Al zou ik het geen machtsver­toon noemen’

    OSS - De teller van het aantal invallen in het kader van Operatie Alfa staat na ruim een week op negen. Met het rollen van de spierballen laat de politie zien het aanpakken van georganiseerde criminaliteit serieus te nemen. Volgens politiedeskundige Jaap Timmer van de Vrije Universiteit Amsterdam is het wat grootte betreft geen unieke operatie, maar wel een zeer opmerkelijke.