Volledig scherm
PREMIUM
Botsen op de Osse kermis. © Fien Kraanen

Osse kermis ook zonder feest 'gewoon gezellig'

Strengere geluidsnormen, flink gewijzigde feesten, en dan werkt het weer ook nog tegen. Een kermis valt om minder in het water. Maar niet in Oss.

De kermisfeesten mogen door de verplaatsing naar café 't Berghje dan wel een goede 400 meter van de daadwerkelijke kermis afliggen, op de Osse kermis valt nog altijd genoeg te beleven. Een ritje in de 4G Speed Powermachine, bijvoorbeeld. Een niet overbodig bakje met de instructie 'leg hier uw losse voorwerpen in' wacht daar op waaghalzen, alvorens hen met de beugels om door de lucht heen te jagen.

  1. Stef van den Berk (15) uit Berghem met twee gouden plakken terug van WK taekwondo: ‘Ik ben elke wedstrijd te keer gegaan’
    PREMIUM

    Stef van den Berk (15) uit Berghem met twee gouden plakken terug van WK taekwondo: ‘Ik ben elke wedstrijd te keer gegaan’

    BERGHEM - Hij had er geen rekening mee gehouden. Toch keerde Stef van den Berk met twee gouden medailles terug van het Open WK taekwondo. In het Schotse Wishaw kroonde de 15-jarige debutant uit Berghem zich tegen alle verwachtingen in in twee categorieën tot wereldkampioen. ,,Ik wilde gewoon zo goed mogelijk presteren. Dat is aardig gelukt”, zegt hij met een brede grijns op zijn gezicht.