Volledig scherm
Martin Ostendorf (links) en Roy Thijssen, bedenkers van de Messentrekker. © Rachelle Suppers

Osse ketels, nieuw etiket: Bier Messentrekker wordt opnieuw gelanceerd

OSS - Achter de schermen bij Messentrekker is de laatste maanden zó veel veranderd dat de tijd rijp is voor een nieuwe lancering van het Osse biertje. Dat wordt op zaterdag 8 juni gevierd bij Café Kaatje aan de Oostwal.

Belangrijkste wijziging is dat Messentrekker sinds kort in Oss wordt gebrouwen. Namelijk in de ketels van de Muifelbrouwerij. Om dat te vieren krijgt het lokale biertje een nieuw etiket. Een gedeelte van de opbrengst van Messentrekker gaat, in samenwerking met Stichting Hart voor Oss, bovendien naar een lokaal goed doel. Binnenkort wordt daarom een eerste cheque van 500 euro uitgereikt. 

De Messentrekker stamt uit 2016. Oprichter Roy Thijssen wilde toen een positieve draai geven aan de scheldnaam van zijn stad. ,,Ik wilde iets moois doen voor mijn stad", laat hij optekenen in een persbericht. ,,Met een uniek ingrediënt als de cranberries van Landerij VanTosse uit Oss, en het brouwen in de ketels van de Muifelbrouwerij, is Messentrekker met recht een regionaal biertje te noemen.”

  1. Spoordrama Oss: gemeente plaatst monument, nabestaanden en slachtoffers ontvangen donaties
    VIDEO

    Spoordrama Oss: gemeente plaatst monument, nabestaan­den en slachtof­fers ontvangen donaties

    OSS - Op 20 september, precies een jaar na het spoordrama in Oss, onthult de gemeente een monument voor iedereen die een kind heeft verloren. Het gedenkteken krijgt de naam Vlinderboek en komt te staan in het Elzeneindpark, hemelsbreed ongeveer een kilometer van de spoorwegovergang waar het ongeluk met de elektrische bakfiets zich voltrok. Drie meisjes en een jongen (4, 4, 6 en 8 jaar) overleefden de aanrijding niet. Een vijfde kind en de bestuurster raakten zwaargewond.