Volledig scherm
ILLUSTRATIE - Ossenaar krijgt taakstraf voor ‘verwurgen’ rechter © ANP

Ossenaar krijgt taakstraf voor ‘verwurgen’ rechter

BREDA/OSS - Ossenaar Tarik E. (23) heeft een taakstraf van 90 uur, waarvan 60 voorwaardelijk, gekregen voor het ‘verwurgen’ van een rechter. Dat besloot de rechtbank in Breda donderdag.

E. vloog een rechter aan nadat die had beslist dat de Ossenaar verplicht moest worden opgenomen in een inrichting. Dat gebeurde op 4 oktober vorig jaar bij hem thuis tijdens een bijzondere zitting in het kader van de Wet Bijzondere Opnemingen in Psychiatrische Ziekenhuizen. 

Zwart voor zijn ogen

De man had gezegd dat het zwart werd voor zijn ogen en dat hij daardoor niet wist wat hij deed. De rechter hield alleen wat lichte pijn over aan het incident. Ze had geen letsel, maar was vooral geschrokken, zei ze.

Cannabisverslaving

E. is verstandelijk beperkt en is psychotisch. Dat komt mede door zijn cannabisverslaving. Hij begreep direct na het incident dat hij te ver was gegaan en bood direct zijn verontschuldigingen aan de rechter aan, nog voor hij werd opgenomen in een inrichting. Inmiddels gaat het veel beter met de man en woont hij bij een instelling voor begeleid wonen.