Volledig scherm
ILLUSTRATIE - Ossenaar krijgt taakstraf voor ‘verwurgen’ rechter © ANP

Ossenaar krijgt taakstraf voor ‘verwurgen’ rechter

BREDA/OSS - Ossenaar Tarik E. (23) heeft een taakstraf van 90 uur, waarvan 60 voorwaardelijk, gekregen voor het ‘verwurgen’ van een rechter. Dat besloot de rechtbank in Breda donderdag.

E. vloog een rechter aan nadat die had beslist dat de Ossenaar verplicht moest worden opgenomen in een inrichting. Dat gebeurde op 4 oktober vorig jaar bij hem thuis tijdens een bijzondere zitting in het kader van de Wet Bijzondere Opnemingen in Psychiatrische Ziekenhuizen. 

Zwart voor zijn ogen

De man had gezegd dat het zwart werd voor zijn ogen en dat hij daardoor niet wist wat hij deed. De rechter hield alleen wat lichte pijn over aan het incident. Ze had geen letsel, maar was vooral geschrokken, zei ze.

Cannabisverslaving

E. is verstandelijk beperkt en is psychotisch. Dat komt mede door zijn cannabisverslaving. Hij begreep direct na het incident dat hij te ver was gegaan en bood direct zijn verontschuldigingen aan de rechter aan, nog voor hij werd opgenomen in een inrichting. Inmiddels gaat het veel beter met de man en woont hij bij een instelling voor begeleid wonen.

 1. Honderdjarige Jet Wolters wás de krant
  PREMIUM
  Stille getuigen

  Honderdja­ri­ge Jet Wolters wás de krant

  Honderd jaar geleden werd ze geboren. Honderd jaar geleden ook kwam ze voor het eerst in de krant. In de Stad Oss stond ze bij de geboorteberichten van de burgerlijke stand: Henriëtta Maria Wolters, dochter van Theodorus A. Wolters en Petronella M. Smits. In februari 1920 was dat, nog onwetend van de rol die voor haar was weggelegd in de Osse dag- en weekbladpers. Vorige week is ze honderd jaar geworden en daarom vandaag opnieuw in de krant.
 2. Justitie luisterde en keek maanden mee in ‘het kantoor’ van Martien R. en zijn organisatie
  PREMIUM
  Live

  Justitie luisterde en keek maanden mee in ‘het kantoor’ van Martien R. en zijn organisa­tie

  DEN BOSCH/OSS - Politie en justitie hebben maandenlang stiekem in de keuken kunnen kijken van Martien R. en zijn handlangers. Dat bleek maandag tijdens de rechtszaak in Den Bosch. Niet alleen zijn gesprekken in ‘het kantoor’ aan de Hoogheuvelstraat in Oss langdurig afgeluisterd, ook zijn er beeldopnamen gemaakt van alle handelingen die in de schuur achter een woonwagen werden verricht.