Volledig scherm
© ANP

Ossenaar verduisterde schoenen en apparatuur van zijn werkgevers

OSS - Een 45-jarige Ossenaar verkocht stiekem lasapparatuur en schoenen van zijn werkgevers in Oss en Wijchen op Marktplaats. Politierechter N. Flikkenschild veroordeelde de man tot een werkstraf van 120 uur, waarvan 40 uur voorwaardelijk.

Quote

Ik kocht veel spullen zelf via internet. Die verkocht ik dan door

Verdachte verduistering

,,Ik heb niets bij die bedrijven weggenomen", zei de verdachte voor de rechter in Den Bosch. ,,Ik kocht heel veel spullen zelf via internet en bij rommelmarkten. Die verkocht ik dan door." Zijn advocaat overhandigde een screenshot van een recente Marktplaatspagina aan de rechter. Daarop was te zien dat de spullen die de verdachte zou hebben verduisterd, nog altijd tweedehands verkrijgbaar zijn.

Lasapparatuur

Zijn toenmalige werkgever, Studco International BV in Oss, zag mei vorig jaar dat de Ossenaar lasapparatuur op de veilingsite zette die het bedrijf op voorraad had. De baas besloot zijn voorraad te inventariseren. De producten die de verdachte aanbood op Marktplaats, bleken te ontbreken.

De Ossenaar gaf toe dat een deel van de apparatuur mogelijk van zijn werkgever afkomstig was. Maar van verduistering was geen sprake, zei hij stellig. Studco gaf volgens hem oude spullen weg aan een goed doel. De Ossenaar vermoedde dat dit 'goede doel' dingen doorverkocht op rommelmarkten. En zo had hij de apparatuur te pakken gekregen.

Ook voor de verkoop van schoenen van Arbo Safety Shoes uit Wijchen had hij een simpele verklaring. Die lagen in allerlei winkels en had hij gezien op een Belgische verkoopsite. De rechter geloofde er weinig van. Die vond dat de man te weinig bewijs leverde voor zijn 'alternatieve verklaring'.