Wilma de Jong stopt als bestuursvoorzitter van BrabantZorg.
Volledig scherm
PREMIUM
Wilma de Jong stopt als bestuursvoorzitter van BrabantZorg. © Wouter van Assendelft

Oud-wijkverpleegkundige Wilma de Jong stopt als bestuursvoorzitter BrabantZorg: ‘Zelfredzaamheid zal nog belangrijker worden’

OSS/UDEN - Wilma de Jong, begonnen als wijkverpleegkundige, neemt afscheid als bestuursvoorzitter van BrabantZorg. De coronatijd overschaduwde haar laatste 1,5 jaar enorm. ,,We konden niet meer doen waar we voor staan.”

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  2

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 3. Een bijzondere dienst met achttien kaarsjes voor overledenen in Maren-Kessel

  Een bijzondere dienst met achttien kaarsjes voor overlede­nen in Ma­ren-Kes­sel

  MAREN-KESSEL - In de Lambertuskerk in Maren-Kessel vindt zaterdagmiddag 18 september een herdenkingsbijeenkomst plaats voor alle overleden parochianen en dorpsgenoten. Om stil te staan bij hun leven en wat troost te kunnen geven aan de nabestaanden, die ieder op hun eigen manier een heftig jaar meemaakten. Om 14.00 uur zullen achttien kaarsjes branden. De kaarsjes herinneren aan overleden dorpsgenoten, die op welke leeftijd en om welke reden dan ook, zijn overleden.